„Jenom ležím a spím. Užívám prášky proti bolestem a ulevuju si tak,“ řekl Blesku smutně a otráveně Spálený. „My to ale nevzdáváme! Nehážeme flintu do žita. S pokorou čekáme, jak se věci vyvinou,“ doplňuje manžela statečná Miluška Voborníková (66).

Před několika lety Spálenému operovali bederní páteř a interpret takových hitů, jako jsou Plakalo bejby, Dáma při těle nebo Až mě andělé, skončil se sedmi šrouby v páteři. Potom se záda začala znovu ozývat.

Zpěvák musel omezit vystoupení a na koncerty kvůli bolestem jezdil v autě vleže. Bolesti se ale dál stupňovaly. „Manžela začaly k tomu všemu zlobit ještě krční obratle,“ vysvětluje Miluška. Petr tehdy musel zrušit všechny koncerty do konce roku 2015, a bylo jich na padesát!

Ani po 14 měsících situace není vůbec lepší. Zpěvák stěží přejde místnost, je plně závislý na své milující ženě. „Ty bolesti jsou urputné a opravdu ubíjející. Je mu nejlíp, když leží,“ netají Voborníková. Přestože už před rokem verdikt zněl, že operace je nemožná, Miluška věří, že k ní někdy dojde a bude líp.

„Musíme být trpěliví. Čekáme jen, jak se věci zdravotně vyvinou. Jak na tom budou ty obratle. Není vyloučené, že k operaci někdy dojde,“ doufá Voborníková.

Fotogalerie
35 fotografií