„Tady jsem v sedmi letech poprvé zpívala před lidmi. Je to moje srdeční záležitost,“ svěřila zpěvačka. Objekt, ve kterém je restaurace i velký sál pro plesy, taneční či maškarní, kupuje od soukromníka.

Obec na nákup domu přibližně za deset milionů korun se zhruba stejným ročním rozpočtem nemá peníze. Zpěvačka také hodlá do budovy dál investovat.

„Rozhodla jsem se, že to tak nemůžu nechat, že to zachráním, a koupila jsem to. Není to úplně jednoduché, nejsem podnikatel, je to veliké a celé na rekonstrukci, ale pro mě je to tak zásadní, že teď žiju jen pro to,“ prozradila Bílá, která v domě s č. p. 1 hodlá dál pořádat kulturní akce.

„Chtěla bych zvát kamarády, dělat divadlo i akce pro děti, dokonce se v sále dá cvičit, jak je veliký, ale bude to těžká práce,“ dodala Lucie v pořadu Aleše Cibulky (39) Můžu dál? s tím, že v prosinci tam bude mít koncert.

Prosila u hejtmana i u prezidenta

Už v září se Bílá snažila zjistit možnosti dotací a případnou pomoc u prezidenta Zemana a hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (58, ČSSD). „Přála bych si, aby dál sloužil svému účelu a nevznikly v něm kanceláře, sklady a malometrážní byty,“ uvedla tehdy zpěvačka.

Fotogalerie
54 fotografií