Na den, kdy měla Marika Gombitová autonehodu a zůstala po ní doživotně upoutána na invalidní vozík, Miro Žbirka vzpomíná se špatným svědomím. „Byl to zvláštní den. Strašně sněžilo, všude byly hotové závěje. My jsme si z toho dělali srandu. Nedokázali jsme si uvědomit, co znamená jezdit na sněhu,“ vypráví ve své autobiografické knize.

Video
Video se připravuje ...

Už za 2 dny se vrátí na pódia Gombitová: Co o ní prozradil Žbirka? Petr Macek, Petr Soukup

Jediný, kdo se tenkrát strachoval a kluky napomínal, ať si nedělají legraci, byl Ján Lehotský. „My jsme se mu smáli. On měl totiž takovou povahu. Brali jsme to tak, že to přehání,“ vysvětlil Novému Času. „Dnes už víme, že vůbec nepřeháněl, a mrzí mě, že jsme ho v tomto směru nebrali vážně,“ podotkl se smutkem v hlase.

Video
Video se připravuje ...

Žbirka o Gombitové: Nikdy jsem nepřestal věřit, že se Marika vrátí! Petr Macek, Petr Soukup

Marika Gombitová měla totiž tu noc v roce 1980 vážnou autonehodu. Přežila ji jen o vlásek, ale doživotně si poškodila míchu. Těžko se pak vyrovnávala s tím, že už nikdy nebude chodit. I když zpočátku, jen půl roku po nehodě, už na vozíku vystoupila na Bratislavské lyře, později se stáhla do ústraní a její fanoušci a publikum čekali dlouhých 29 let, než uspořádala velkolepý koncert ke svým 60. narozeninám. 

Fotogalerie
18 fotografií