Daniel Hůlka, který byl Zemanovým dlouholetým přívržencem, si v den oslav státního svátku ve Vladislavském sále převzal medaili Za zásluhy v oblasti umění. Nezabránily tomu ani jeho protibetské postoje. 

Informace o tom, že bude oceněn, se objevila už před slavnostním ceremoniálem a Hůlka ji potvrdil. Z vlny nevole, kterou vyznamenání vyvolalo, si velkou hlavu nedělal. „Alespoň se ukáže, kdo mě opravdu má a kdo mě nemá rád. Já se toho nebojím. Mě by to v životě nenapadlo a je to pro mě úžasná věc. Dá se očekávat, že dostanu pořádnou masáž,“ řekl tehdy zpěvák.

Medaili si pak skutečně nechal od Miloše Zemana hrdě připnout na klopu. Moc si ji ale nestřežil. Podle informací serveru Seznam Zprávy ji totiž cestou z bohaté recepce, která se po ceremoniálu na Hradě konala, ztratil. 

A metál by nenašel nebýt reportéra televize Nova, která o tom informovala ve svém zpravodajství. Novinář pak na svém Facebooku popsal, jak se vše před Bránou gigantů semlelo. „Slavík byl už v sále vcelku nemluvný, tak mě ani moc nepřekvapilo, když se venku pak mikrofonům vyhnul – že přitom něco cinklo, nikdo v tu chvíli nevnímal. A hle, blíží se další respondent. Když ale ten přichází k mikrofonům… cosi se blýskne na zemi – metál, po rozhovoru ho tedy dám hradní stráži (plánuju). Po dlouhých minutách se ale k hradní bráně vrací Hůlka v předklonu. Cosi hledá, že by vyznamenání!? A tak se ještě během rozhovoru metál vrací ke svému majiteli, který ale ani teď několikaminutový rozhovor dát nechce,“ napsal.

Fotogalerie
75 fotografií