Málokdo by to tipoval, ale bývalá mistryně světa v aerobiku neexcelovala ve sportu odjakživa. Dávno předtím, než objevila aerobik, se věnovala moderní gymnastice. Jak také jinak, když její tatínek Vratislav Svatoň (†59) sepsal spoustu gymnastických učebnic a roky šéfoval i katedře gymnastiky FTVS.

„Jenže mně to nikdy nešlo! Nemám pro to předpoklady... Ty úspěšné dívky jsou vysoké a štíhlé, takové labutě. Kdežto já byla vždycky menší atletický typ,“ popisuje Olga. „Tudíž jsem celé dětství a dospívání poslouchala od trenérek, že jsem nemožná a tlustá...“

Když se o přístupu trenérek rozpovídá víc, není divu, že to v ní zanechalo trauma. „Když se jim nelíbila vaše váha, klidně vás vyhodily z tréninku a zakazovaly vám nejen jíst, ale i pít, aby se vám neroztáhl žaludek!“ prozrazuje v rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN.

V nejcitlivějších letech se prý utápěla v pochybách, že je opravdu špatná. Vždyť se trápila od šesti až do osmnácti! Dost možná i kvůli tomu v pozdějším věku propadla depresím, které ji dovedly až na psychiatrii.

„Měla jsem strach, jestli ještě někdy budu normální. Když si zlomíte ruku, víte, že sroste. Ale jestli se dá takhle spravit i hlava, to jsem neměla tušení,“ říká Šípková, která roky brala antidepresiva. Dnes už je Olga ale v pořádku, užívá si života. A doufá, že už se jí potíže nevrátí.

Vše o StarDance naleznete: ZDE!

Rozhovor s Olgou Šípkovou čtěte v Blesk Tv Magazínu.
Autor: Česká televize

Fotogalerie
17 fotografií