Jana Fořtová dostala v roce 1987 výpověď, aniž by jí někdo řekl proč. „Byla jsem zvyklá na pravidelné pondělní schůzky ohledně připravovaných pořadů, a najednou se mi jedno pondělí nikdo neozval. Volala jsem do redakce a asistentka mi řekla: Jano, ty to nevíš? Ty už tady neděláš,“ cituje slova Fořtový Aha!. Pravý důvod vyhazovu dodnes neví. „Myslím, že to bylo skutečně z toho důvodu, že jsem odmítala navštěvovat různé večírky.“

Život se zkomplikoval i jejímu synovi tenistovi Tomáši Fořtovi (50), kterého má s hercem Jiřím Krampolem (78). Tomášovi bylo zakázáno reprezentovat v zahraničí, a tak se s manželkou a s matkou rozhodli pro radikální řešení, emigrovali.

Chtěli odletět do Austrálie, ale nejdřív museli pobýt v uprchlickém táboře v Rakousku. Tam Fořtová zažívala nelehké chvíle. V noclehárně musela spát s dalšími šedesáti lidmi a mýt záchody. Navíc navázala přátelství s rumunskou mafií. „Měla jsem známýho, což byl šéf rumunské mafie, kterýmu jsme ostříhali vnuka, a on nám byl zavázaný,“ prozradila dnes už spokojená hlasatelka.

Fotogalerie
30 fotografií