Mezi umělci, kteří zaplnili sál, kde se předávaly ceny, panovala přátelská atmosféra. Aby také ne, když se zde sešli hudebníci a muzikanti, kteří se znají několik desítek let.

Dusno ovšem bylo v prvních řadách, kde seděl oceněný Karel Gott a dvě řady za ním Milan Drobný s přítelkyní Danou. Gott s Drobným se totiž v polovině srpna pohádali, když si Milan dovolil říct, že Gotta ovládá jeho manželka Ivana Gottová. Zlatého slavíka to urazilo a vyškrtl ho ze seznamu svých přátel.

Co přesně neměl Drobný říkat?

Karel je zblblý, je pod vlivem. Vlétl do zlaté klece té paní z Opavy a zavřel ji za sebou. Je to chudák,“ řekl tehdy Drobný na adresu manželů Gottových. „Chtěl jsem upozornit na to, že něco není v pořádku, že tohle není Karel, kterého znám přes padesát let,“ řekl pak na vysvětlenou Blesku. „Jsem hluboce zklamán jednáním mého bývalého kolegy, bývalého kamaráda, který asi měl zapotřebí útočit proti mé ženě. Útok proti ní pokládám za útok proti mně, proti celé rodině,“ kontroval tehdy Slavík.

Jeden pohled, nic víc

Mistr svá odsuzující slova opravdu myslel vážně, jak se záhy ukázalo. Na cenách se pak totiž pánové navzájem vyhýbali. „Krátce jsme se střetli pohledem, ale nepozdravili jsme se,“ pronesl posmutněle Drobný, kterého Karel Gott okatě ignoroval. Na udílení cen přitom seděli pouhé dvě řady od sebe. Milan Gottovi, kterého ten večer uvedli do Síně slávy sdružení Artes, navíc nepogratuloval. Jen co slavnost skončila, chytil svou partnerku za ruku a pospíchal domů. 

CO MILAN DROBNÝ VZKÁZAL GOTTOVI, KTERÝ HO ZAVRHL KVŮLI IVANĚ? EXKLUZIVNÍ PROHLÁŠENÍ ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ TIŠTĚNÉHO BLESKU.

 

Fotogalerie
28 fotografií