Valík řadu let tajil svůj velmi statečný boj se zákeřnou nevyléčitelnou nemocí. Nesvěřil se ani své rodině. A ta právě rozhodla o tajné kremaci. Členové rodiny se tak snažili předejít humbuku, dohadům a otázkám.

„Tomáš přišel už o rodiče. Byl ze šesti sourozenců a nejblíže měl k nejstarší sestře Růženě. Ta se určitě postará o urnu a až se vše uklidní, Tomáš bude řádně pohřben,“ řekl zdroj deníku Aha!

Jeho ostatky spočinou v Opavě nedaleko jeho nejbližších. Celá Valíkova rodina odtud totiž pochází a žije zde teď také jeho jediný potomek. O svou tříletou dcerku se sice moc nestaral, ale jistě bude rád, že ji bude mít ze hřbitova nadosah.

Nedá se však odhadnout, kdy svého milovaného rodina pohřbí. Je to pouze jejich věc. Zádušní mše vedená hercovým kamarádem, římskokatolickým knězem, Ladislavem Heryánem již proběhla. Celá rodina i všichni blízcí se na ní s Tomášem rozloučili. A s úsměvem.

Tomáš si podle kněze svou veselou povahu udržel i přes boj s hodně závažnou nemocí. Proto o ní ani nemluvil a radši se smál. Nechtěl rodinu ani kamarády trápit. Tomáš Valík zemřel v sobotu na JIP Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí.

Poslední Valíkův vzkaz

Snažil se být do poslední chvíle pozitivní a smířit se s tím, co ho potkalo. A všichni mu drželi palce, aby mu bylo zase dobře. Tomáš měl vlastní způsob, jak se stavět ke své situaci. Snažil se v sobě koncentrovat pozitivní energii. „Bod síly je v přítomném okamžiku. Beru si všechnu svoji sílu zpět. Jsem silný, jsem zdravý, jsem v bezpečí,“ vzkázal před smrtí všem, kteří se obávali, že je mu zle.

Fotogalerie
38 fotografií