„Slavili jsme spolu už padesátiny. Karel Gott byl u mě stejně jakoJiřina Bohdalová a spousta dalších,“ vyprávěl v minulosti Novotný. „Držel jsem Karlovi palce při jeho boji s rakovinou, protože ji měla i má žena Hanka. Ale bohužel jsem se mu nedovolal, abych mu to řekl osobně,“ podotkl zklamaně.

Už to nenapraví. Jaromír se dostal mezi hvězdy showbyznysu hlavně díky zpěvákovi Milanu Chladilovi (†53), byli jako bráchové. Nechyběl na osmdesátinách Václava Hybše (81) ani na letošních 85. narozeninách Bohdalové. Kamarádil se taky se sochařem Josefem Nálepou (†76).

Své narozeniny jezdil z Vídně slavit do Prahy. Při poslední návštěvě v září už plánoval, jak uspořádá osmdesátiny. Teď navždy odešel a slavní pro něj truchlí.

Karel Štědrý (79): „Strašně mě to zaskočilo, vždyť jsme stejně staří. Navíc Jarda byl ztělesněním vitality a síly.“

Yvetta Simonová (87): „Ještě mám v paměti, kdy jsme spolu doprovázeli na poslední cestě Jardovu ženu Haničku. Tak už jsou zase spolu, jak tomu bylo celý jejich život.“

Milan Drobný (71): „Jezdili jsme spolu pravidelně na Julisku na masáže a do sauny, povídali si. A ještě v neděli jsem s ním mluvil. Jarda mi bude strašně chybět.“

Fotogalerie
22 fotografií