„Byla jsem navštívit maminku a po chodbě vezli na vozíku paní, kterou jsem na první pohled ani nepoznala. Až pak mi došlo, že je to paní Poledňáková,“ prozradila Blesku dcera jedné z pacientek, která pobývá v berounské rehabilitační nemocnici s režisérkou české komedie století S tebou mě baví svět.

Ta se snaží vyrovnat s následky mozkové mrtvice, která ji postihla v půlce července. Sousedka tehdy našla bezvládné tělo Poledňákové na její chalupě v Martinicích u Onšova na Vysočině, odkud ji vrtulník převezl do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Tam dlouhé tři týdny bojovala na jednotce intenzivní péče o život.

„Maminka říkala, že paní Marie má prý občas trochu problémy s pamětí. Ale to se asi není co divit po tom, co má za sebou,“ dodává náš zdroj. Podle něj se prý personál vyhlášeného rehabilitačního centra má kolem režisérky co otáčet. Přejme jí, aby se díky péči zdejších odborníků brzy důstojně vrátila do života a zase natočila nějakou pěknou komedii!

Slavní s mozkovou mrtvicí

Marie Poledňáková není bohužel jediná, koho postihla mozková mrtvice. Patří mezi ně např. zpěváciVáclav Neckář (72), Lešek Semelka (69), bavičPetr Novotný (69), režisér Jan Kačer (80) či manželka expremiéra Petra Paroubková (43).

Fotogalerie
48 fotografií