„Už několik let bojuju s plicní fibrózou, což je choroba, která se pomaličku, ale jistě zhoršuje. Po mnoha vyšetřeních jsem se letos v srpnu dostal do registru pro transplantaci plic, takže čekám, kdy se ozve telefon a lékaři mi sdělí, že jede sanitka a odveze mě do nemocnice v pražském Motole, kde mi vymění plíce,“ vysvětlil legendární muzikant Radim Hladík s tím, že na Střeleckém ostrově došlo k tzv. hypoxii, což znamená, že tkáně v těle měly tak málo kyslíku, že hrozil infarkt.

Hladík musel tedy ze zdravotních důvodů své koncertování ukončit a momentálně čeká na nové plíce. „Jsem poměrně subtilních rozměrů, a navíc ta choroba mé plíce zmenšuje, takže mi řekli, že pokud se to stane, dostanu dámské plíce, které jsou menší. O to je ta situace zajímavější. Jak dlouho ale budu čekat a jestli se dočkám, to není v mých rukou. Naděje umírá, jak známo, poslední. A já jinou šanci než transplantaci plic nemám,“ vysvětlil v rozhovoru pro Novinky.cz.

Naštěstí se však nevzdává. A ani práci rozhodně nevěší na hřebík. Věnuje se hudební produkci a má v plánu dělat hudbu do filmu Vladimíra Michálka. Navíc se těší z podpory svých fanoušků.

Fotogalerie
5 fotografií