Že to nebyla šťastná volba, když herci svěřili své celoživotní úspory do rukou podnikateli, už dnes dobře vědí. Celá kauza začala před třemi lety. „Měl přes tisíc lidí, jako jsme my, ale nikoho nelákal. My jsme jenom viděli, jak pracuje dvacet let, a líbilo se nám to. Takže jsme to chtěli taky zkusit,“ řekla deníku Aha! Eva Hrušková, která se proslavila jako první představitelka černobílé Popelky.

„Potom nám zničehonic všem napsal – já to ukončím, protože už to nevypadá dobře, a vrátím vám peníze do třicátého března… A oni ho pětadvacátého února zavřeli, protože po něm šla hospodářská kriminálka,“ říká herečka.

Podnikání měl Dostál dobře promyšlené. „Banky ukládají peníze a z toho vám platí úroky, kdežto on měl malou kancelář, menší náklady, a proto vyplácel vyšší částky,“ popisuje jeho strategii Hrušková„A to se samozřejmě spoustě lidem nemuselo líbit. Tam měl své nepřátele,“ pokračuje.

Hrušková se domnívá, že on sám mohl být podveden. S jeho vinou to prý není úplně stoprocentní. „Nás byla spousta lidí, kteří prohlásili, že pana Dostála považují za nevinného. A taková nás je minimálně půlka. Klidně můžu vypadat jako naivka, ale já mu vinu nedávám. Byl to známý i maminky.“ To ale nic nemění na tom, že peníze už nikdy neuvidí. Dostál stanul před soudem v loňském roce a musí si odsedět devět let.

Fotogalerie
13 fotografií