Jako zaměstnankyně ÚBOK, což byla zkratka pro Ústav bytové a oděvní kultury, se podívala v 80. letech hlavně díky Jablonexu a Centrotexu nejen do západní Evropy, ale taky do Kanady, Japonska, Spojených arabských emirátů a Indonésie. Pak ovšem přišla drsná stopka!

Atraktivní povolání manekýnky, která se ze zásady při pózování neusmívala, pročež si vysloužila přezdívku Ledová královna, zřejmě velmi dráždilo udavače. A tak si jednou Blanka i s kolegyní prošla na hranicích důkladnou ponižující, až intimní prohlídkou.

Na další plánovanou pracovní cestu do vysněné Brazílie už odjet nesměla! Zelinková se ale přes toto příkoří dokázala přenést. „Naštěstí jsem měla spoustu jiné práce, mohla jsem si vybírat. A taky jsem se chtěla věnovat rodině,“ řekla tehdy.

Blanka Zelinková odešla z mola v době své největší slávy v 90. letech. Nebála se, že nezavadí o práci. Dostala nabídku od zahraniční společnosti, pak se začala věnovat marketingu. Naposledy pracovala ve stavební společnosti, kde se zabývala hlavně obchodem, velice ji to bavilo. Letos v březnu Blanku bohužel zasáhla rakovina žaludku. Boj se zákeřnou nemocí Ledová královna prohrála po půlroce.

Fotogalerie
9 fotografií