Opravdu perné chvíle si připravili scénáristé jak pro herečku Zlatu Adamovskou, tak pro maskéry Ordinace v růžové zahradě 2. Oblíbená seriálová postava MUDr. Běla Valšíková, kterou Adamovská hraje, prožívá těžké životní chvíle. Lékaři ji diagnostikovali rakovinu prsu, a tak svérázná doktorka bude muset podstoupit chemoterapii.

„Scény, kdy má Zlata rakovinu, točíme už asi měsíc,“ prozradil deníku Aha! Vlastimil Zavřel (62), který v nováckém seriálu hraje Bělina švagra Jindřicha Valšíka. „Její postava teď bude mít takové smutné období. Mě se to tak úplně netýká, ale je to teď náročnější natáčení,“ poznamenal.

Postava Adamovské totiž dává pořádně zabrat maskérům. V maskérně tráví mnohem více času než ostatní herci. Před každým natáčením musí projít důkladnou proměnou. „Na place jsou docela prostoje. Trvá, než jí maskéři udělají pleš po té chemoterapii, kterou bude muset její postava podstoupit,“  řekl herec deníku Aha!. „V hodně obrazech bude totiž úplně holohlavá, takže tím je teď to natáčení ztížené,“ dodal Zavřel.

Herečka se dokonce rozhodla zajít na mamograf. „Ta seriálová úloha mě vybudila k tomu jít na kontrolu v osobním životě. Pokud tak učiní i naše divačky, tak zaplaťpánbůh,“ řekla Adamovská deníku Aha!.  

Vše o Zlatě Adamovské naleznete: ZDE!

Fotogalerie
15 fotografií