Kdykoli se tyhle dvě krásky objeví spolu, mužům v místnosti se zrychlí tep. Těžko věřit, že se v modelingu pohybují už přes čtvrtstoletí. Přestože jsou obě topmodelky, řevnivost mezi nimi nikdy nebyla. Naopak se velmi podporují a pomáhají si ve svých projektech.

Na jejich první setkání ani jedna z nich nikdy nezapomene. „Bylo to na jaře roku 1989 na přehlídce, kterou tehdejší ÚBOK, tedy Ústav bytové a oděvní kultury, pořádal s jedním československým návrhářem ve Valdštejnské zahradě. Mně táhlo na osmnáct, právě jsem udělala přijímačky na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, a Evě bylo teprve šestnáct,“ zavzpomínala před časem Maxová.

„Na té přehlídce jsem se dozvěděla, že francouzská modelingová agentura Madison Models připravuje v Praze velký casting. Obě jsme tam původně šly jen jako doprovod a nakonec si vybrali nás. Do Paříže jsme odjely hned v září 1989,“ doplnila ji Herzigová.

Tím začal podle jejich slov jeden obrovský mejdan. Naposledy se Tereza s Evou setkaly na právě probíhajícím filmovém festivalu v Benátkách, kde »zapařily« jako za starých časů. A to i přesto, že má každá doma tři děti...

Dneska už mají obě ale jiné priority než mejdany. Tereza se 19 let věnuje své nadaci, která pomáhá opuštěným dětem. Právě včera rozjela v pražských Letenských sadech druhý ročník akce Teribear hýbe Prahou, kdy každý z nás může dětem pomoci tím, že ujde nebo uběhne vytyčenou trasu.

Za svým snem Tereza s Evou odjely i přesto, že si to jejich maminky zprvu nepřály. „Rozhodovala jsem se, jestli ji pustit, či nepustit. Nakonec jsem řekla ne a ona stejně odjela! Bylo mi líto, že skončila se studiem práv, protože jsem si říkala, že to je chytrá holka, která má na vysokou školu. Ale když jsem viděla, že je šťastná, nechala jsem ji jít svou cestou,“ vzpomínala Terezina matka.

A Eva na tom byla podobně. „Žádné takové! Sama Eva? Kam by jezdila?“ durdila se tehdy paní Herzigová. Naštěstí tehdy zapůsobil Evin tatínek, který dceři věřil.

Fotogalerie
57 fotografií