Začalo to kritikou a skončilo málem tragédií. Tak Anička shrnula do jedné věty svůj příběh, o který se rozhodla podělit s pořadem Blesk.cz Úsměv vám sluší. Po všech útrapách si do něj přišla zvednout ztracené sebevědomí.

Po rozvodu s manželem se odstěhovala do Karlových Varů, kde si našla práci uklízečky. Byty na lukrativních adresách převážně ruských klientů drhla div ne kartáčkem na zuby. Jedné z nich ale ani její mravenčí píle nestačila.

„Trestala mě i za to, co jsem neudělala! Neustále mě za něco kritizovala. Při každém dalším setkání jsem měla strach, co zase bude špatně. Měla jsem z toho velké výčitky a úzkosti. A ty se postupně zvyšovaly,“ zavzpomínala Anička na počátky svých depresí. S každým dalším úklidem se její stav zhoršoval.

Video
Video se připravuje ...

Proměna psychicky zdeptané uklízečky Anny: Klientka ji dohnala až k sebevraždě! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Mária Rušinová

„Dostalo se to tak daleko, že jsem chtěla spáchat sebevraždu! Cítila jsem, že sem nepatřím, že to tady na tom světě nezvládám. Všemožně jsem přemýšlela, jak to udělat. Zkoušela jsem všechny různé metody. Nakonec jsem spolykala prášky,“ šokovala žena, kterou zachránil tehdejší přítel. Několik měsíců pak strávila v psychiatrické léčebně, kde podstoupila dobrovolnou léčbu.

Pro Aničku to byl další pád v jejím životě. Ze dna se dostávala už jednou, to když ji manžel po rozvodu připravil o všechno, včetně syna. V péči jí zůstala jen dcerka. A naděje, že synka bude aspoň pravidelně vídat, vzala rychle zasvé. „Exmanžel mi zakázal se s ním stýkat! Neviděla jsem ho pět let! Bylo to strašné období,“ postěžovala si Anna. Syn se jí vrátil až na své šestnáctiny, kdy od otce dobrovolně odešel…

Celá léta slýchala od klientky jen kritiku a ponižování. Není divu, že se Anna přestala na svět smát. Když ji ale v salonu Royal Beauty&Spa kadeřnice obarvila, ostříhala a upravila jí vlasy a vizážistka prozradila triky s řasenkou a rudou rtěnkou, hned se jí vykouzlil úsměv na tváři. Dobrý pocit ze sebe samotné pak ještě umocnil stylista, který pro Annu zkombinoval módní kousky z obchodního domu C&A.

Názor psychologa: Musí posílit osobnost a odolnost!

„Jestliže si nechala líbit kritiku a urážky od své klientky, která jí dávala najevo svou nadřazenost, je zřejmé, že je to labilní a nevyrovnaný člověk. Z depresí se může zcela vyléčit, ale bez odborné pomoci to určitě nezvládne. Musí se naučit posílit osobnost a odolnost vůči zátěži,“ radí Anně psycholog PhDr. Jiří Novák.

Přihlaste se i vy!

V pořadu Úsměv vám sluší se reportérka Tereza Kühnelová za pomoci týmu odborníků snaží změnit život ženám s těžkým životním příběhem. Pořad se vysílá každou druhou středu na Blesk.cz. Pokud i vy chcete najít svou krásu a změnit svůj osud, napište nám a pošlete svou fotografii na promena@blesk.cz a my vám vykouzlíme úsměv na tváři.

Fotogalerie
12 fotografií