Špes se zřejmě ocitl na mizině kvůli své důvěřivosti. „Ivoše okradl jeden muž. Vypůjčil si na něj hromadu peněz,“ prozradil deníku AHA! jeden z kamarádů zemřelého, který si nepřál být jmenován.

Pro vizážistu, který životní zklamání snášel těžce, to byla zřejmě poslední kapka a vzal si život. Protože na pohřeb, jaký by si zasloužil, nezbyly v jeho pozůstalosti peníze, rozhodli se jeho kamarádi uspořádat sbírku. Do ní přispěl například návrhář Osmany Laffita. „Samozřejmě jsem poslal nějaké peníze, ale nebudu říkat kolik,“ potvrdil.

Číslo účtu, kam mohli vizážistovi kamarádi peníze posílat, bylo vytištěno na smutečním parte. Za to na něm prý chyběla jména pozůstalých z jeho rodiny, která žije v Prešově. Maminka s bratrem ale na dojemné poslední rozloučení dorazili.

Před smutečními hosty pak promluvila i jeho kamarádka vizážistka Klaudie Havlová, která pohřeb organizovala. „Dal v Česku základy profese vizážisty. Velmi dobře ostatním naslouchal, byl skvělý hostitel, ale nikdy si sám nestěžoval. Zažil velkou slávu, ale i pád, který přišel naprosto nečekaně,“ prozradila se slzami v očích.

Fotogalerie: Pohřeb vizážisty Iva Špese (†54)
31 fotografií

Fotogalerie
41 fotografií