Hned poté, co Věra Čáslavská podlehla rakovině slinivky, se začalo mluvit o tom, že by se měl uskutečnit státní pohřeb se všemi poctami, které mu náleží. Rodina tuto možnost však odmítla s tím, že by si to skromná Čáslavská nepřála.

Rozhodli se, že poslední rozloučení bude plně v režii Českého olympijského výboru, ke kterému měla Čáslavská jako gymnastka celý život velmi blízko a dokonce byla jeho předsedkyní. Děti Martin a Radka se na všech podrobnostech domluvily s předsedou výboru Jiřím Kejvalem.

Video
Video se připravuje ...

Věra Čáslavská (†74): Co prozradila v jednom z posledních rozhovorů? TV Regina

„Čekáme velký zájem lidí, proto bychom rádi udělali poslední rozloučení v Národním divadle. Bude to v pondělí 12. září od deseti hodin,“ řekla iDnes.cz Radka Čáslavská. Nepůjde však o klasický pohřeb, ale o oficiální rozloučení s legendou české gymnastiky. „Bude to oslava Věry Čáslavské,“ dodal Jiří Kejval.

Věra Čáslavská podlehla v úterý zákeřné rakovině slinivky, se kterou bojovala a podstoupila kvůli ní operaci. I když se Čáslavská snažila porazit nemoc ze všech sil, nakonec ji rakovina dostihla. 

Pietní místo se nachází v obchodním domě Quadrio, kde je i kondolenční kniha, do které může kdokoliv napsat pro Věru vzkaz. Druhá kniha se nachází v Černošicích, kde gymnastka bydlela.

VŠE O VĚŘE ČÁSLAVSKÉ NA BLESK.CZ>>>ZDE!

Fotogalerie: Zemřela Věra Čáslavská
84 fotografií

Fotogalerie
32 fotografií