Legendární česká olympionička, čtyřnásobná mistryně světa, jedenáctinásobná mistryně Evropy a čtyřnásobná Sportovkyně roku Československa už přes rok válčila se zhoubným nádorem slinivky břišní. Zákeřné nemoci však podlehla.

Video
Video se připravuje ...

Věra Čáslavská (†74): Co prozradila v jednom z posledních rozhovorů? TV Regina

Věra Čáslavská stejně jako ve sportu nic nevzdávala a bojovala až do poslední chvíle. Své poslední přání si ale splnit nestihla. Protože si byla vědoma toho, že její zdravotní stav je opravdu vážný, chtěla se ještě setkat s biskupem, s nímž by probrala svůj život. Měla už i domluvený termín, kterého se bohužel nedožila.

Čáslavská chodila pravidelně do kostela. „Vždycky v kostele stála, nesedla si. Naslouchala,“ sdělil Aha! farář Zdeněk Skalický. Skromná gymnastka se prý nikdy nechovala jako hvězda a svoji popularitu nedávala najevo. „Chodila s námi po mši na kafe, byla součástí naší farnosti. My jsme s ní počítali, byli na ni hrdí, že patří k nám a máme mezi sebou takovou osobnost,“ říká Skalický.

Video
Video se připravuje ...

Věra Čáslavská (†74): Promluvila o těžké nemoci a... Za týden zasáhl osud! TV Regina

 

Fotogalerie
19 fotografií

 

Skalický v neděli na mši mluvil o pokoře a myslel na ni. „Ona pokoru v sobě měla a dělala ty věci nezištně, pro něco většího, než je její sláva,“ dodává Skalický.