Podle moderátorky byla Čáslavská pod každodenním dohledem. „Vyprávěla mi, jak za ní každý den dojíždějí a dávají jí infuze, kterými jí čistí krev. Říkala, že se díky tomu cítí dobře, dokonce nabídla, že na rozhovor přijede do Prahy. Nakonec jsme se domluvily, že se sejdeme v Černošicích na nádraží, a půjdeme někam, kde nebude moc horko. Doma štáb nechtěla, že prý má všude lékařské vybavení,“ říká Bubílková.

Video
Video se připravuje ...

Zuzana Bubílková - Čáslavská David Turek, Petr Soukup

Předseda Klubu olympioniků Oldřich Svojanovský ocenil, jak Věra Čáslavská se zákeřnou nemocí statečně bojovala. Majitel dvou olympijských medailí z veslování řekl ČTK, že porazila i prognózy lékařů, kteří jí při rakovině slinivky tolik času nedávali. Onemocnění jí bylo diagnostikováno loni v květnu.



Ještě před třemi týdny s ní Svojanovský byl na dětské olympiádě v Kutné Hoře, kde zapalovala olympijský oheň. „Měla tam ten svůj ruksáček s kapačkami, a přestože na tom určitě nebyla dobře, snažila se šířit kolem sebe optimismus. Bojovala do poslední chvíle tak, jak byla zvyklá ze sportu,“ řekl Svojanovský.

Video
Video se připravuje ...

Čáslavská TV Regina

VŠE O SMRTI VĚRY ČÁSLAVSKÉ NA BLESK.CZ NAJDETE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
93 fotografií