Frič na sklonku života onemocněl rakovinou jater a měl i žaludeční vředy. Z toho důvodu mu lékaři zakázali pít alkohol, a to i v malém množství. Temperamentní režisér, který šel z práce do práce, přísný zákaz dodržoval, jenže pak přišla zrada, která ho tak hluboce ranila, že na život zanevřel.

Když 21. srpna 1968 do Československa vstoupily armády Varšavské smlouvy v čele s ruskými vojáky, nerozdýchal to a cíleně se o život připravil tím, že vypil lahev koňaku, Upadl do kómatu a zemřel 26. srpna 1968.

Frič měl pod režisérskou taktovkou herecké hvězdy první republiky jako Adinu Mandlovou (†81), Oldřicha Nového (†83), Vlastu Buriana (†70) či Jaroslava Marvana (†73). Pak točil i s Janem Werichem (†75), Jiřím Sovákem (†79) nebo Jiřinou Bohdalovou (82), kterou poprvé obsadil do Hvězdy zvané Pelyněk a poté do dalších filmů. Často ji doprovázel i do společnosti, a přestože byla zadaná s Radkem Brzobohatým, dvořil se jí.

Většina Fričových filmů se na televizní obrazovce reprízuje dodnes, například Dobrý voják Švejk, Kristián, Tři vejce do skla, To neznáte Hadimršku, Císařův pekař a pekařův císař, Hvězda zvaná Pelyněk a Lidé z maringotek.

Fotogalerie
9 fotografií