První zmínka o jeho skonu se objevila v noci z úterý na středu. Jiří K. napsal status: Ivo Špes R.I.P. Okamžitě se strhla vlna dotazů, co se stalo. Jiří na každý dotaz odpověděl: Včera spáchal sebevraždu a vyšla. Je už v nebi, on to chtěl. Je z něj už ANDĚL.

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda vizážisty Ivety Bartošové (†48): Neměl v pořádku psychiku! David Turek, Petr Soukup

Podle dostupných informací si Ivo vzal život z neděle na pondělí. Údajně to nebylo doma ani v jeho salonu. Mluví se o tom, že svůj život ukončil v garáži, kde se udusil výfukovými plyny. Vše řeší policie, jejíž mluvčí nicméně tuto informaci nepotvrdil ani nevyvrátil.

Tragická zpráva otřásla lidmi, kteří Iva znali nebo s ním spolupracovali. „Tomu snad ani nemohu uvěřit. Ivoš byl ten nejpozitivnější člověk, kterého jsem znal. Spolupráce s ním byla vždy fantastická. Na place dokázal udržet skvělou náladu v celém štábu. Doufám, že to není pravda,“ řekl Blesku režisér Zdeněk Troška, který s ním často spolupracoval. Líčil i herce snímku Babovřesky.

Úmrtí Iva zasáhlo i módního návrháře Osmany Laffitu. „V noci jsem se to dozvěděl. Zatím to zpracovávám,“ svěřil se Blesku Osmany, u něhož Špes pracoval jako makeup-art director.

Ivo Špes byl profesionální vizážista, filmový maskér a kadeřník - jeden z prvních odborníků na odvážnou změnu image. V České republice působil ve svém oboru od roku 1990. V průběhu své kariéry spolupracoval s Evou Pilarovou, Helenou VondráčkovouIvetou Bartošovou, Leonou Machálkovou, Ilonou Csákovou, Hankou Zagorovou, Evou Urbanovou, Karlem Gottem, Vendulou Svobodovou-Pizingerovou a dalšími osobnostmi. 

Špes byl zakladatelem travestie scény v Praze. „Jelikož jsem s hvězdami, které jsem imitoval, jako vizážista spolupracoval, netrvalo dlouho a začal jsem je zvát na svá představení. A tak se tyto večery s Evou Pilarovou, Marcelou Holanovou nebo Evou Urbanovou řadí mezi nejvtipnější a nejlepší momenty mého života - naprosto nezapomenutelné!,“ uvedl dříve Ivo Špes, který vystupoval pod alteregem Ivana Trumpová.

Fotogalerie
9 fotografií