Zpěvačka a moderátorka se nedočká pomoci ani od svého jediného syna Maxmiliána (36), který žije v Mnichově. Kvůli své nemoci musela Přenosilová dočasně přestat zpívat. Tento stav jí ničí jak pracovní, tak i osobní život. Bojí se, že by mohla být nakonec odkázána na pomoc druhých. „Neobjevuje se ve společnosti, straní se přátel,“ řekl pro deník Aha! zdroj z jejího okolí.

Tato informace pak byla potvrzena zpěvaččiným kolegou Milanem Drobným (71). Jeho agentura se starala o Yvonniny koncerty po celé republice. „Ano, požádala mě už asi před půl rokem, abych ji už neobsazoval, že to nezvládá,“ řekl zpěvák. „Musel jsem ji vyndat z programu. Stěžovala si na bolesti, prý vůbec nemůže sedět, takže by nepřestála dojíždění autem,“ upřesnil Drobný.

Navzdory všemu však zpěvačka tvrdí, že jí nic není. Svým fanouškům však nedokáže říct, kdy ji zase mohou spatřit na pódiu. „Zatím nejsou termíny,“ řekla ve středu deníku Aha! Přenosilová.

Kdo je Yvonninou poslední nadějí?

V roce 1968 se Přenosilová rozhodla emigrovat do Německa, kde pak spolupracovala se Svobodnou Evropou. Do vlasti se natrvalo rozhodla vrátit až v roce 1994. Její syn, tehdy teprve čtrnáctiletý, ji odmítl následovat. Lékaři pak zpěvačce v roce 2010 diagnostikovali atrofii, tedy úbytek svalové hmoty. Yvonne v současnosti vkládá naději do fyzioterapeuta Pavla Koláře (53), který je její poslední nadějí.

Jak vzniká bolest při ischiasu?

Při ischiasu jde o podráždění, uskřípnutí nebo zánět sedacího nervu, který je největším v těle. To je pak příčina bolesti. Sedací nerv vede z míchy a vychází z ní mezi páteří bederní a křížovou. Dál pak pokračuje až do nohou. Vyhřeznutí meziobratlové ploténky je pak tou nejčastější příčinou uskřípnutí.

Fotogalerie
50 fotografií