„Veroniku jsem si včera mohl odvézt domů,“ svěřil Blesku v neděli její přítel Tomáš Krejza. „Začíná se pomalu zotavovat, ale všechno bolí,“ dodal. Mladou herečku ve čtvrtek dopoledne v obci Jemníky u Slaného napadl známý, který několik měsíců spolupracoval s jejich kapelou.

Zelníčkovou nejdříve mlátil do hlavy lahví od piva, pak ji škrtil a okradl. Ta byla s otřesem mozku, vyraženými zuby a poraněnou hlavou okamžitě odvezena do nemocnice. V sobotu ji domů pustili pouze proto, že je její maminka zdravotní sestra a bude se o ni starat. Po psychické stránce ale ještě strádá. „Má stále pocity úzkosti, špatně spí a celkově na tom není psychicky dobře,“ dodal její přítel.

Poté, co se Zelníčková dostala z nemocnice domů, poslala svým fanouškům v neděli odpoledne na sociální síti také první vzkaz po útoku. „Dodáváte mi všichni obrovskou sílu. A já vám za to strašně děkuji! Nestíhám ani odpovídat. Co se týká mého stavu. Po fyzické stránce je mi lépe a už jsem konečně v domácí péči pod dozorem své rodiny. Jsem šťastná, že jsem mezi vámi, a těším se, až vás všechny uvidím, obejmu a až se budu moci vrátit ke své práci a k tomu, co mám ráda,“ připsala herečka k fotografii s přítelem.

Útok byl pro ni velmi traumatizující. Dosud nechápe, proč k němu vůbec došlo. „Vůbec nevím, proč to udělal. Nikdy jsem mu nic neudělala, ani ve zkušebně tomu nepředcházel žádný konflikt – nic. Normálně jsme se bavili, dali jsme si kafe, a pak když jsme odcházeli ze zkušebny, tak mě zezadu napadl,“ řekla Zelníčková TV Nova.

Fotogalerie
15 fotografií