Na jednotce intenzivní péče neurologie Ústřední vojenské nemocnice v Praze si podle lékařů ještě nějaký čas poleží. „Paní režisérka je sice už stabilizovaná, ale v žádném případě to ještě není dobré,“ dozvěděl se Blesk na neurologii.

„Bohužel, Marie opravdu už nic nenatočí. Byla příliš dlouhou dobu v bezvědomí,“ svěřil Blesku velmi blízký přítel Poledňákové, který si nepřeje být jmenován.

Podle něho Poledňáková už ale režírování vzdala před časem. „Když dotočila poslední film Líbáš jako ďábel, pustila se do psaní nového scénáře. Když byl ale hotov, říkala mi: ‚Není mi moc dobře, tohle už natočit nedokážu. Necítím se na to. Ztrácím sílu. Film už nebude‘,“ svěřoval režisérčin kamarád. Poledňáková ale nerada píše do šuplíku, a tak si vzala scénář jako podklad a napsala knihu.

„Marie ale vždycky říkala, že psaní ji strašně baví, ale to filmování už tak ne,“ podotkl zdroj Blesku, podle kterého Poledňáková knihu na chalupě v Martinicích u Onšova dopsala těsně před tím, než ji z tamního hřiště poprvé převážel vrtulník do špitálu.

„To Marii zkolabovalo srdíčko. Potom se z toho jela zotavit na chalupu a po dvou týdnech udeřila mrtvice. Ach jo,“ povzdechl si kamarád režisérky Komedie století S tebou mě baví svět.

Aby někdo mohl navštívit Poledňákovou na JIP, musí mít schválení od jejího syna Petra. Nad matkou přísně drží ochrannou ruku a vroucně si přeje, aby se dostala alespoň do takové kondice, která by jí dovolila knihu vydat a zúčastnit se potom i jejího křtu.

Fotogalerie
41 fotografií