I když se ve světě dějí zvrácené vraždy členy Islámského státu, dívky do Německa jezdí za prací poměrně často, v podstatě Mnichov znají jako vlastní boty, tudíž je ani nenapadlo myslet na nejhorší.

Fyzický kontakt

Zapomněly tak na vlastní bezpečnost a v klidu se pohybovaly v tmavých ulicích Mnichova. „Seběhlo se to tak rychle, krve by se ve mně nedořezal, chtěl nás zavléct do nějakého domu. Utíkaly jsme, co nám síly stačily,“ líčí šokovaná Jitka Nováčková.

Záchranné auto

„Holky zaparkovaly jinde než já, než ke mně ale došly, začal je nějaký chlap násilím tahat do baráku. Utekly ke mně, sedly jsme do auta, jenže jsme nestihly zamknout, takže se pokoušel dostat do auta, ale stihly jsme odjet,“ vypráví dramatickou a nebezpečnou situaci Lucie Smatanová s tím, že dívky byly k smrti vyděšené, takže jely okamžitě na policii. Útočník byl tmavé pleti, ale mluvil německy, modelky netušily, co po nich chce.

Žádná panika

„Nevěděly jsme, jestli třeba nemá nůž nebo jestli jich není víc… Policie ho hned našla. Naštěstí se nic nestalo. Nechceme vyvolávat paniku, ale chtěly jsme upozornit ostatní dívky, aby u sebe nosily pepřák. Není třeba se bát a měnit svůj život, jen by neměly zbytečně riskovat,“ uklidňuje celou kauzu první vicemiss roku 2009 Nikol Buranská. Na policejní stanici násilníka později identifikovaly.

Fotogalerie
23 fotografií