Ten, kdo v domě spal, prý potvrdí, že tam straší… Dům z 18. století, který je kulturní památkou a rodina Tomáše Waschingera o něj pečuje a zároveň v něm bydlí, leží v historické Kouřimi, jenže podle bubeníka kapely Všichni Svatí nejsou jedinými obyvateli záhadného domu. „I když jsme v katastru jako majitelé my, je nám jasné, že na něj nejsme sami,“ řekl bubeník deníku Aha!.

Washinger, zakládající člen skupiny Lucie, byl kamarádem zesnulého zpěváka Petra Muka, který ho v Kouřimi často navštěvoval. Dokonce po něm v domě zůstal klavír, o který Waschinger stále pečuje. Na zpěvákovu počest bubeník spolu s městem Kouřim a agenturou RichART už popáté pořádá vzpomínkový festival Petra Muka Kouřimská skála.

Zesnulý zpěvák, který za záhadných okolností zemřel 24. května roku 2010, se podle hudebníka do domu vrátil, a to deset dní po své smrti! „Měli jsme na schodišti pověšené obrázky. Jednou večer Petr o jeden zavadil a rozbil ho. Tomáš na zeď napsal ze srandy: Tady taky byl, ale Petr ho rozbil… Pak jsme tam pověsili opravený obrázek zpět a nápis se tím zakryl,“ vypráví strašidelnou historku Hana Waschingerová.

„Deset dní po Petrově smrti jsme čistili klavír, vzpomínali na něj a plakali. I když tady bylo bezvětří, tak se ozvala strašná rána. A ten spravený obrázek ležel na zemi, ani nevypadl hřebík ze zdi!“ zavzpomínala paní domu pro deník Aha!. Takové věci se prý u nich dějí pořád.

Fotogalerie
47 fotografií