K vztahu s mužem, kterého mimo jiné stíhali v kauze tzv. konkurzní mafie bývalého ústeckého soudce Jiřího Berky, se Savarová nikdy moc nechtěla znát. A příliš sdílná nebyla ani nyní, kdy ji Blesk zkontaktoval s dotazem na krach jejího manželství!

„Ano, rozvedla jsem se, ale více to nebudu komentovat,“ potvrdila nám bývalá hvězda Událostí ČT. „Nezlobte se, nechci to více rozebírat, chci si chránit soukromí,“ bránila se jakémukoli dalšímu komentáři.

Rychlý odchod Savarovou jsme mohli v Událostech ČT sledovat do loňského podzimu, pak ale náhle zmizela. „Požádala jsem jen o pár dní volna kvůli zdravotním problémům. V ČT pracuji a i nadále budu,“ tvrdila tehdy. Z Kavčích hor se ale v tu chvíli nesla zpráva, že Savarová podala ve veřejnoprávní televizi výpověď. Od ledna ji pak v triu hlavních moderátorů zpráv nahradil Michal Kubal (39).

Savarová nikdy nepřiznala, že žije s kontroverzním podnikatelem Janem Harangozzem. Když se v roce 2014 tajně vdala, sňatek tehdy potvrdila, ale jméno manžela nikoliv. Dokonce do studia ani nenosila snubní prsten. České televizi tehdy to, koho si vlastně její zaměstnankyně vzala, nevadilo, ač se mohla při práci dostávat do střetu zájmů. „O vstupu Anety Savarové do manželství jsme informováni. Soukromí zaměstnanců ale, pokud přímo nezasahuje do jejich práce, nemáme právo jakkoli komentovat,“ sdělila tehdy mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Kdo je Jan Harangozzo?

● Bývalý chomutovský taxikář, později restauratér, dražebník i majitel soukromé vysoké školy.

● Byl stíhán v kauze tzv. konkurzní mafie bývalého ústeckého soudce Jiřího Berky. Podle obžaloby měl uplácet úředníka NBÚ Vladimíra Šišu výměnou za informace z vyšetřování korupce a finanční kriminality. V roce 2010 ho soud obvinění zprostil.

● Vyšetřován byl také kvůli vyhrožování reportérovi ČT Jiřímu Hynkovi kvůli reportážím o své škole a napojení na Berkův gang. Policie trestný čin neprokázala, věc klasifikovala jako přestupek.

● Rychlostudent z plzeňské právnické fakulty. Pětiletý obor tam v létě 2005 »vystudoval « za dva a půl měsíce! Titul mu chtějí vzít, on se o něj soudí.

 

Fotogalerie
29 fotografií