Známé tváře se při namlouvání malých pletených zlodějíčků, kteří tajně v prádelních koších, pračkách a šuplících kradou naše ponožky, opravdu vyřádily. Zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert se třeba v novém českém rodinném animovaném filmu Lichožrouti zhostí role z Ruska přivandrovalého hromotluka Vasila s přesvědčivou bodrostí a především neuvěřitelně věrným přízvukem.

Marek Taclík (43) zase označil svou postavu padoucha Kudly Dederona za průlom ve své herecké kariéře. „Opravdu, je to můj debut v animovaném filmu. Dodnes mi takovou práci nikdo nenabídl, což úplně nechápu. Nicméně jsem rád, že jsem mohl dokázat, že umím mluvit i srozumitelně,“ svěřil herec, který svými grimasami ve studiu bavil kolegy stejně jako Matěj.

„Když vidíte, jak se herci při namlouvání tváří, je to legrace, protože aniž to někteří z nich tuší, jsou svým hrdinům nesmírně podobní. Hlavně v extrémních situacích,“ řekla Blesku Galina Miklínová, režisérka a výtvarnice filmu, který bude mít premiéru 20. října.

Video
Video se připravuje ...

Jak se točili Lichožrouti. Falcon

Kdo jsou Lichožrouti?

Určitě se i vám ze šuplíku ztrácejí ponožky! A víte proč? Protože se jimi živí právě ti poťouchlí Lichožrouti! „Ale vždycky vám sníme jen jednu! Tu lichou. Nikdy nevezmeme celý pár. Vy jednu, my jednu. To je fér, ne?“ objasňují základní pravidlo své existence. Dosud žili jen ve veleúspěšných knížkách spisovatele Pavla Šruta, nyní se chystají na své první filmové dobrodružství.

Fotogalerie
20 fotografií