Potyčka mezi Janem Turkem a Davidem Sísem se odehrála v proslulých Karlových Varech v době, kdy lázeňské město hostilo filmový festival. David Sís a Jan Turek, kteří spolu pracovali na filmu o veleúspěšné české kapele Lucie, se potkali ve dvě hodiny ráno v baru Becher’s.

„David byl už moc opilý a nevím, z jakýho důvodu na mě hned nastartoval, opřel mě tam o nějaký sloup a začal se mnou cloumat a opakoval: ‚Jestli proti mě něco máš, tak mi to řekni!‘,“ zní verze producenta Jana Turka. Ta se rapidně liší od verze Davida Síse. „Začal na mě cosi křičet, ale přes hluk hudby jsem ho téměř neslyšel. Naklonil jsem se blíž a s úžasem zjistil, že mi nadává. Narážel při tom na sporné body spolupráce na projektu filmu,“ uvedl v nejnovějším prohlášení Sís pro Top Star magazín.

Video
Video se připravuje ...

Rvačka v týmu Lucie: Jeden z účastníků byl pod vlivem hašiše! Hana Höschlová, Lukáš Červený

Spor mezi oběma muži vznikl hlavně kvůli filmu. Turek prý Síse obviňuje, že se dostatečně nevěnoval jejich projektu, který mapuje třicet let Lucie na výsluní. „Na moji otázku ohledně honoráře Jan Turek zařval: ‚Ty dostaneš akorát hovno!‘ a bez výstrah zaútočil,“ tvrdí Sís.

Po slovní potyčce došlo na pěsti. „No já sem se neudržel a dal jsem mu políček na levou tvář. David se ani nezakymácel, je to mnohem statnější chlap než já. Tu ránu mi vrátil. Já jsem se pak ještě napřáhnul a v tu chvíli nás roztrhli,“ uvádí Turek. Jenže i tuto verzi Sís popírá a tvrdí, že na něj Turek zaútočil sklenicí. „Udeřil mě pravou rukou, ve které svíral prázdnou větší sklenici a rána dopadla přímo na levé ucho. Zapotácel jsem se a udeřil hlavou o sloup. Sklenice se naštěstí nerozbila, ale odlétla. Již z první rány jsem byl značně otřesený a pokoušel jsem se útočníka odstrčit. Ten ale přidal další dva údery pěstí přímo na mojí hlavu. V tu chvíli zasáhla ochranka baru a začala Jana Turka odtahovat, při tom mě ještě stačil kopnout do holeně.“

Producent však útok sklenicí popírá. Pro Top Star magazín přiznal, že vypil tři piva a jednoho panáka a řekl, že Sís byl značně pod vlivem, a to nejen alkoholu. Prý se hned po premiéře vydal na bujaré oslavy a dokonce kouřil hašiš. „Byla mi odebrána i krev v rámci vyšetření. Žádný z lékařů ani policistů nekonstatoval, že jsem pod vlivem drog a výsledky jsou popsány v protokolu i lékařské dokumentaci,“ popřel obviněný Sís.

Celý incident stále vyšetřuje policie a Turkovi hrozí až tříleté vězení. Jak se zdá, onoho večera pořádně lituje. „Já toho lituju, že se to stalo. Neměli jsme takový věci řešit ve dvě ráno na baru.“

Video
Video se připravuje ...

Rvačka producenta a režiséra Lucie: Drsná žádost o finanční satisfakci! Hana Höschlová, Lukáš Červený

Vše o letošních Karlových Varech: ZDE!

Fotogalerie
5 fotografií