Ještě na konci loňského roku bojoval Pavlata na jednotce intenzivní péče s diagnózou vracející se rakoviny! Naštěstí má ale herec opravdu silnou chuť žít a dnes prý zase skáče jako jura. Už v únoru přijal pozvání do rozhlasového pořadu Tobogan, kde recitoval básně věhlasného textaře Zdeňka Borovce (†69) a podle očitých svědků se měl čile k světu.

„Byl velmi aktivní, pohyboval se jako mladík, měl velice dobrou náladu, smál se a vtipkoval, rozhodně bych neřekl, že byl ještě nedávno v nemocnici,“ popsal vystoupení návštěvník Divadla U Hasičů, kde se pořad natáčí. Pavlata se ale ze strachu o své zdraví stále šetří. Do domovského Činoherního klubu, v němž účinkuje už krásných dvacet let, se ještě nevrátil a vedení zatím neví, kdy ho budou moci diváci na jevišti spatřit.

Zdravotní stav herce s nejznámějším hlasem není ideální již celá léta. Loni dokonce zhubl do té míry, že se o něj okolí začalo obávat. „Můj zdravotní stav je přímo úměrný bouřlivému životu v mládí. Mám za sebou dvě obtížné operace, urologickou a plicní,“ svěřil se herec loni s tím, že se nyní léčí s chorobou CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc).

Fotogalerie
6 fotografií