„Je mi dobře a cítím se opravdu skvěle. Mám chuť pracovat,“ svěřila se Šafránková v exkluzivním rozhovoru pro Blesk. Rok a půl po prodělané operaci karcinomu plic připravuje mladší kolegyni na film Po strništi bos, jehož první klapka padne už 10. srpna.

„Tereza chodí na hodiny ke své herecké koučce, kterou není nikdo jiný než paní Šafránková,“ prozradil hlavní dramaturg Filmového centra České televize Jaroslav Sedláček. Nová komedie Zdeňka Svěráka (80) totiž vypráví, co předcházelo na Oscara nominované Obecné škole.

Voříšková ve filmu, stejně jako Šafránková před 25 lety, ztvární Svěrákovu maminku. „Je to pro mě strašně důležité. Nejen to, že jsem se s ní osobně setkala, sedly jsme si spolu, povídaly a řekla mi spoustu věcí, které mi moc pomohly, ale hlavně se ji snažím nakoukat a dívám se na všechny filmy, ve kterých hrála,“ řekla Tereza o setkáních s hereckou legendou.

Rozpočet filmu Po strništi bos činí 50 milionů korun a natáčet se bude celých 50 dní. Premiéra je plánovaná na příští rok.

VŠE O LIBUŠI ŠAFRÁNKOVÉ A JEJÍM BOJI S RAKOVINOU PLIC NA BLESK.CZ ČTĚTE>>>ZDE!

Fotogalerie
24 fotografií