Videa Debilní kecy, která strhla lavinu zájmu, zná snad každý člověk, který se trochu orientuje na internetu. Z kluků, kteří je vytvořili, se přes noc staly hvězdy. A kvůli ochraně zbytků soukromí si jeden z nich, Petr Melicherík, začal říkat Erik Meldik.

Uplynulo pár let a Erik začal natáčet videa se svou přítelkyní Dominikou, která nezkazila žádnou srandu. To však muselo časem skončit, Dominika otěhotněla a páreček se společně rozhodl, že prvního syna pojmenuje kapku netradičně – Anakin, což už jen kvůli tomu, že se Erik nejmenuje Erik, vyvolalo diskuse na internetu, jestli je to pravé jméno malinkého chlapečka.

Anakin ❤️

Fotka zveřejněná uživatelem Erik Meldik from ViralBrothers (@erikmeldik),Kvě 25, 2016 v 6:13 PDT

A opravdu je! Nejenom že v porodnici tak vyplnili kartu, která se přiděluje každému nově narozenému miminku, oba rodiče si kvůli jménu Anakin dost vytrpěli, což vysvětlila maminka Dominika na svém blogu Taková normální mamina. „Zkoušeli jsme vymyslet další jména a na seznam je přidat, jenže co se nestalo... Uvědomili jsme si, že si už ani nedovedeme představit, že syna oslovíme jinak než Anakin,“ napsala. Proto bylo třeba kontaktovat soudní znalkyni doktorku Miloslavu Knappovou nebo ústav pro jazyk český. Což se také stalo, protože Anakin nebyl na oficiálním seznamu jmen.

Nakonec se však Erikovi a Dominice přání splnilo a díky tomu, že bylo jméno uznáno v Německu, mohli svého syna netradičním jménem Anakin pojmenovat také. A reakcí okolí se rozhodně nebojí. „Že se mu budou děti ve škole smát? A to jako proč? Děti v jeho věku ani nebudou staré díly Star Wars znát, a tak ani nebudou vědět, že tam byla nějaká postava jménem Anakin. A upřímně? Snad všichni víme, že děti si vždy něco najdou. Já byla ‚šťovík‘ kvůli příjmení a ‚domino‘ kvůli jménu křestnímu, a když už se dětem tyto výsměšky zdály ohrané, byla jsem pro ně cikán, protože jsem prostě tmavší typ a opaluji se hodně dohněda,“ uzavřela se smíchem blogerka.

Fotogalerie
5 fotografií