Herečka, která coby porotkyně show Tvoje tvář má známý hlas před časem ztvárnila svůdnou Marilyn Monroe, se za volantem mění v silniční pirátku. Na vltavském nábřeží předvedla, že je pro ni nejdůležitější rychlost, bez ohledu na předpisy. Zařadila se do odbočovacího pruhu, a jen padla zelená, vyrazila rovně a předjela několik poslušně čekajících vozů.

VŠE O SHOW TVOJE TVÁŘ MÁ ZNÁMÝ HLAS NAJDETE>>> ZDE!

Když pak zaparkovala na Novém Světě blízko letní scény Divadla Ungelt, kde celé léto hraje, vyšlo najevo, že státní poznávací značka na parkovací kartě pro Prahu 1 neodpovídá SPZ na jejím voze! A to, jak každý pochopí, odporuje zákonu!

„Jen nestíhám dojít na úřad, kde mi to přepíší...“ vysvětlovala chvatně Jitka. V novém autě se přitom vozí minimálně od poloviny května, kdy ji v něm poprvé »zblejskli« fotoreportéři Blesku...

Podle vlastních slov vyměnila benzinové auto za naftové. „Je menší spotřeba,“ svěřila. Paradoxně by ji to ale mohlo naopak přijít dost draho, když jezdí na cizí parkovací kartu.

„Řidičce hrozí pokuta dva tisíce korun a taky poplatek za případný odtah,“ řekl Blesku mluvčí městské policie Jan Čihák. „V takovém případě je totiž pohlíženo na zaparkované auto jako na vůz, který povolení nemá,“ dodal pro upřesnění. Jitka by tak mohla na jevišti vydělávat jen na pokuty.

Co je rezidentské stání?

Parkovací karty pro Prahu 1 se vydávají fyzickým osobám, které mají trvalý pobyt v místě zóny placeného stání v Praze 1. K tomu se předkládá občanský průkaz a technický průkaz vozidla.

Žadatel zaplatí určený obnos a může parkovat na místech označených modrou čárou – tzv. rezidentském stání. Dříve se vydávaly karty, nyní se nově registruje rezident pouze na internetu.

VŠE O JITCE ČVANČAROVÉ NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!

Fotogalerie
29 fotografií