Skladatel Karel Svoboda byl pověstný tím, že se oblékal do kvalitních kožených bund a sak, které podle toho také stály. V soupisu dědictví jsou však tyto kousky oceněny na pár tisícovek. „Bunda kožená, značka Salvatore Ferragamo – v hodnotě 1000 Kč. Bunda kožená, značka Hugo Boss – v hodnotě 1000 Kč. Bunda kožená, značka Commander – v hodnotě 1000 Kč,“ psalo se v dokumentu o dědickém řízení po Svobodovi, který se Nedělnímu Aha! podařilo po 9 letech od skladatelovy sebevraždy získat.

I bunda, do které se zamiloval sám Karel Gott, se stala součástí dědictví. „O tu bundu mám léta zájem. Karel mi ji odmítal prodat. I teď bych si ji koupil,“ svěřil Aha! Gott tři měsíce po smrti skladatele. Už tehdy byla sice bunda stará 12 let, i přesto o ni měl Mistr zájem. Nikdo jiný totiž takovou bundu v Česku neměl. Skladatel si ji koupil v Mnichově za 2000 marek, což tehdy bylo 36 000 korun. Svoboda však bundu Gottovi neodkázal, a tak se stala součástí dědictví a poté majetkem skladatelova syna Petra (35).

Pod cenou byl oceněn i zbytek Svobodova šatníku. „Smoking značky Lanificio v hodnotě 1000 Kč, sako Yves Saint Laurent v hodnotě 1000 Kč,“ píše se v úředním dokumentu v souhrnu věcí, které získal v dědickém řízení skladatelův syn. Také luxusní kravaty, které byly pořízeny za cca 5 tisíc korun, skončily hluboko pod cenou. Byly oceněny na pětistovku.

Fotogalerie
9 fotografií