Bez pohádky Tři oříšky pro Popelku si u nás leckdo nedokáže představit vánoční svátky. Ovšem snímek Václava Vorlíčka je populární i za hranicemi, především pak v německy mluvících zemích. Jak teď prozradil Pavel Trávníček (65), který si v Popelce zahrál prince, novináři z Německa často uhánějí i jeho.

„Už několikrát mi volali z německých časopisů a škemrali o telefonní číslo na Libušku nebo aspoň předání vzkazu, jenže jsem jim nemohl vyhovět,“ prozradil deníku Aha! herec, který se po boku Šafránkové objevil rovněž v pohádce Třetí princ.

„Němci mají pocit, že k sobě s Libuškou patříme a jsme velcí kamarádi. Ale pravda je taková, že jsme spolu točili jen párkrát,“ vysvětlil Pavel s tím, že na hereckou kolegyni žádný kontakt nemá. „Bohužel se ani nestýkáme,“ posteskl si ještě.

Prý se před časem také snažil s Libuškou spojit a domluvit se s ní kvůli akci, kterou plánuje. „Nebylo to ale úspěšné, tak jsem se rozhodl, že výstavu na téma Popelky udělám bez ní. Zaměřím se víc na postavy kolem prince, jako byla Droběna a princovi kamarádi,“ odtajnil svůj nápad Popelčin princ.

Má za to, že se herečka všech straní kvůli chorobě, kterou porazila. „Vím, že byla hodně těžce nemocná. Myslím, že se jí něco přeplo v hlavě a stáhla se do ústraní,“ zamyslel se Trávníček pro Aha! a chápavě dodal: „Nevím, jestli bych po vážné nemoci nereagoval stejně.“

Fotogalerie
19 fotografií