Před dvěma týdny architektův syn Milan Šípek osočil Leonu Machálkovou z toho, že k umírajícímu Bořku Šípkovi v posledních minutách jeho života přivedla do nemocnice právníky a cosi řešila na chodbě místo toho, aby se starala o exmanžela, jehož poslední chvíle přicházela.

„Zajímavé bylo, že ten den – 13. února – do nemocnice přišla i Leona Machálková a dva právníci a Bořkův kamarád Norbert Kostřica, kterého mám velmi rád. Leona Machálková tam něco hodně nahlas probírala se sestřičkou a ti dva právníci se hádali,“ rozvzpomínal se Milan pro magazín Citylife.

Šel jsem se podívat, co se děje, a v tom jsem slyšel Dalibora, jak holandsky na tátu volá: ‚Dýchej, dýchej‘. To nejvážnější se právě odehrávalo a oni si toho vůbec nevšímali! Tatínek už nedýchal. Pak najednou všichni ztichli. Zůstali jsme tam s Daliborem sami. Chvíli jsme brečeli, pak jsme zabalili věci a odešli,“ dodal Milan.

To Machálkovou, která zásadně o svém soukromí nemluví, pořádně zvedlo ze židle. Rozhodla se proto uvést věci na pravou míru.

„Osudného rána 13. února jsem za Bořkem přišla sama, Arturovi jsem doma rozmluvila, že půjde se mnou. Kromě nejbližší rodiny tam přišli i Bořkovi přátelé, mezi nimiž byli shodou okolností i dva právníci: Bořkova více jak dvacetiletá právnička JUDr. Diršmídová a pan doktor Matzner, který se nám přišel představit jako správce svěřeneckého fondu a který také za Bořkem pravidelně docházel,“ vysvětlila v rozhovoru pro Top Star magazín.

Aby byla konkrétní, do detailu popsala poslední minuty Šípkova života. „Já jsem seděla u Bořka a držela jsem ho za ruku. Ve chvíli, kdy Bořek opravdu odcházel, se otevřely dveře a sestra, která se o něj starala, mě poprosila, jestli bych mohla na chodbu. Potřebovala se zeptat, jaký bude filtr návštěv. Kdo tam patří a kdo ne,“ svěřila se otevřeně Leona.

V tom se otevřely dveře a – sestro, sestro, pacient nedýchá. To byl ten nejcitlivější okamžik,“ šokovala zpěvačka intimní zpovědí.

Synové Bořka Šípka Milan a Dalibor nemohou Leoně přijít na jméno už dlouhodobě. Zpěvačka se domnívá, že starší bratři jejího syna Artura tímto způsobem na ně útočí kvůli dědictví, které po architektovi zbylo. Zřejmě se nechtějí s mladším bráchou o nic dělit.

 

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Bořek Šípek by dnes slavil 67. narozeniny! V posledním rozhovoru byl připravený na smrt... KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
61 fotografií