Stejně jako Jaromír, i vy jste Jágrová. Je to příjmení na obtíž, nebo je to spíš výhoda?

Jak kdy. Někdy je to příjemné a opravdu se to příjmení hodí. Třeba když jsem tuhle parkovala někde na chodníku. Přijeli policajti, a že budu platit pokutu. Tak jsem vytáhla občanku, oni viděli příjmení Jágrová, a tak se mě hned ptali, co mám společného s Jardou Jágrem. Když jsem jim řekla, že jsme příbuzní, tak mi řekli: „Víte co, tak tu pokutu necháme. On už vám to stejně váš strejda předplatil do konce života, protože on už platil za špatný parkování tolikrát, že vám to můžeme odpustit.“ Kolikrát se mi ale stalo, že se lidé na to příjmení podívali a hned mě odsoudili – okamžitě si mysleli, že jsem namyšlená pipka! Je to fakt jak kdy a jak kde.

Fotogalerie: 30 fotek Jágrovy přítelkyně Veroniky…
30 fotografií

Jaký Jarda vlastně je očima někoho, kdo ho zná tak zblízka?

Inteligentní, nejvtipnější ze všech lidí, co znám. Je rozumný, ale zároveň se dokáže občas chovat jako puberťák a je s ním největší sranda. Přesně ví, co kdy říct a jak se zachovat. Je to člověk, co dokáže druhé motivovat a podpořit. Nikoho nikdy za nic neodsuzuje. Hledá na druhých to nejlepší. Vždycky je klidný, pozitivní a má úsměv na tváři. Cením na něm i to, že je pořád nohama na zemi a na nic si nehraje, i když je slavný a má spoustu peněz. Vím, že se na něj vždycky můžu ve všem spolehnout, a jsem ráda, že mám takového skvělého člověka v rodině.

To zní jako pan Dokonalý. Něco vám na něm ale vadit musí.

Občas to jeho oblečení. Třeba nedokáže sladit boty s outfitem. Ale o tom jistě ještě bude řeč.

Jarda má teď velkou fotokampaň, jeho obličej shlíží z billboardů snad na každém rohu. Co na tu kampaň říkáte?

Já si myslím, že mu to tam hrozně sluší! Je to frajer. Vypadá tam hrozně charismaticky. Co jsem tak viděla, co pro koho fotil, je to jeho nejlepší kampaň.

Jak často se s Jardou vídáte?

Často, ale na Floridě jsem za ním ještě nebyla. Byl tam nedávno můj brácha. Já jsem za ním byla v Americe naposledy v Las Vegas a to bylo skvělý, bezvadná dovolená po dlouhé době. Ale když je doma v Česku, vídáme se skoro každý den.

Co se děje, když spolu jdete někam ven? Šílí víc ženské, nebo chlapi?

Budí velkou pozornost, ale tak nějak mezi mužskými a ženami nastejno. Občas se s ním někdo fotí nebo chce podpis.

Když spolu jedete v autě, shodnete se třeba na muzice?

Částečně jo. Já zbožňuju rock, metal a punk z období 60. až 80. let a on některé kapely poslouchá také. Dokonce jsme spolu byli i na koncertě Guns N’ Roses. Jinak on má rád ještě takové ty staré české hity, a to mi moc neříká, já zase ráda chodím na party, kde se hraje techno nebo deep house, a je mi jasné, že tam by se mnou zase rozhodně nešel on. (smích)

O čem si povídáte?

S ním se dá řešit úplně všechno. Spousta lidí si myslí, že se většinou se všemi baví jenom o hokeji, ale vůbec to tak není. On je hrozně inteligentní člověk a můžete si s ním dobře popovídat na jakékoliv téma. Občas mi i radí, když mám nějaký problém.

Co říkáte na jeho současnou přítelkyni Veroniku Kopřivovou?

Seznámili se na Floridě, naživo jsem ji ještě neviděla. Proto zatím nedokážu říct. Ale když teď přijeli, tak počítám, že mě s ní seznámí a třeba budeme kamarádky. Kdo ví?

Líbí se vám?

Je to moc hezká holka, to musím uznat. Tak snad bude i fajn.

Znala jste i Jardovy expřítelkyně?

Znala jsem se s Innou a po pravdě si myslím, že se k němu moc nehodila. Proto jim to také nevyšlo. Andrea Verešová byla moc krásná, ale oba dva byli zase moc mladí na to, aby spolu zůstali. Nikdy jsem se s nimi moc nekamarádila, ale zároveň musím říct, že to nebyly špatné holky.

Jak s Jaromírem vychází vaše maminka, jeho sestra?

Vycházejí spolu dobře, vždyť to jsou sourozenci. Akorát se nevídají často, tak jako třeba já se svým bráchou. Je to dané tím, že Jarda skoro od puberty cestuje. Odmalička ale spolu vycházeli dobře. Mamka vždycky byla taková, že se o Jardu dost starala. Byla to pro něj taková druhá máma.

Vařila mu?

To určitě jo, mamka je výborná kuchařka. Jarda miluje jídlo od ní i od babičky. Mamka mu vždycky pomáhala i s věcmi do školy, co mi říkal. Podporovala ho taky v jeho kariéře, fandila mu. Myslím si, že jsou si stále opravdu blízcí. Jako všichni z rodiny. Už se těšíme, až se Jarda vrátí natrvalo do Česka!

Je to reálné?

Myslím, že se chce určitě vrátit. Řekla bych, že má čas i na to, aby založil rodinu. Ale to je pouze jeho věc, tak uvidíme.

Vy jste před vyvařováním dala přednost módě, hodně lidí sleduje, jak o ní píšete na internetu, máte vlastní blog. Kdy jste s tím začala?

S tím blogem jsem začala před šesti lety, ale o módu se zajímám už hrozně dlouho.

Jak vás to napadlo?

Sledovala jsem v té době zahraniční blogy. Líbila se mi myšlenka, že můžou někoho inspirovat, tak jsem to začala dělat i tady v Česku.

Jak se vám líbí, jak se Jarda obléká?

O módě se s ním hodně bavím. Mám k jeho oblékání občas výhrady. On to ví (smích). Párkrát jsme spolu byli i nakupovat. Mně se některé jeho věci líbí – hlavně ty, které jsem vybírala já. Občas mu ale něco zkritizuju.

A co on na to?

Je s tím v pohodě. On to ví a většinou se tomu zasměje. Řekne: „Jasně, jasně…“ Nějak to neřeší, ale bere to! On zase nechápe moji lásku k designovým kabelkám. Když jsem mu řekla, kolik stojí jedna chanelka, tak tomu skoro nevěřil. (smích)

Kdo z českého showbyznysu se podle vás dobře obléká?

To je těžké posoudit, protože za tím, jak se mnozí oblékají, stojí stylisti, kteří jim s tím pomáhají. Takže to je v základu práce někoho jiného. Ale vždycky se mi líbilo, jak se oblékala Simona Krainová nebo Aňa Geislerová. Zbožňuji a sleduji spíš zahraniční celebrity. Například Kate Moss je mým velkým vzorem.

A naopak? Koho slavného byste za módu ztrhala?

Já si moc nepamatuji jména. (smích) Vím, že se spousta celebrit obléká špatně, ale opravdu si je jmenovitě nepamatuji.

A to vaše psaní o módě na internetu – to vám vydělává nějaké peníze?

Jo, jo – vydělává. Vydělává mi na základě reklamy. Na stránce mám placené bannery, často mě nějaké značky sponzorují. Občas i za sociální sítě něco dostanu.

O kolika penězích mluvíme? Dá se z toho měsíčně uživit?

Ano, dá se to – měsíčně je to někdy více, někdy méně. Statisíce to nejsou, ale na jídlo, nájem, benzin to stačí. Přesnou částku říct nemůžu.

Ale vy si občas přivyděláte i jako modelka, že ano?

No, modelingu se sice věnuji, ale spíš pro zábavu. Nikdy jsem to ani profesionálně dělat nechtěla. Před pár lety mě začaly často oslovovat agentury. Nakonec jsem se nechala přemluvit a od té doby se tomu věnuji, ale nějaké velké focení a podobně – to ne! Nebaví mě chodit na castingy, jsem totiž hrozně línej člověk.

Jste ale moc hezká – nechtěla jste se někdy přihlásit třeba do Miss?

To mě nikdy nenapadlo. I když mi to spousta lidí píše a říká, tak já toho nejsem příznivcem. Myslím si, že stejně ty nejúspěšnější modelky někdo někde náhodně objevil, že se jimi nestaly díky soutěžím krásy.

Takže tudy vaše cesta asi nepovede…

Vystudovala jsem marketing, ale už je to docela dlouho, mám dávno po vejšce. Vlastně můj blog s tím hodně souvisí, protože v současné době je to hlavně o marketingu. Ale do budoucna bych chtěla pracovat jako PR manažerka.

To jste mě překvapila, vás bych si tipnul spíš na něco vlastního.

Samozřejmě bych se kromě toho i ráda dál věnovala blogu o módě a někam to s ním dotáhla. A je fakt, že jeden největší sen mám. Jednou bych si chtěla otevřít kavárnu. Dokonce už mám v hlavě takovou svoji představu a doufám, že se mi to jednou podaří zrealizovat.

Máte plány, působíte sebevědomě. Napadá mě, že takových holek se chlapi často leknou. Máte vůbec přítele?

No, je pravda, že teď zrovna nemám. Nedávno jsem se rozešla. Takže teď jsem single.

A…?

Já jsem teď single po docela hodně dlouhý době, takže je to pro mě velká změna – užívám si to! Mám čas na svoje věci. Je to volnější a super.

Tak mě napadá – kdyby Jarda nebyl váš strýc, brala byste ho jako chlapa?

Na to se těžko odpovídá… Ale musím říct, že je hodně charismatický člověk a rok od roku mu to víc a víc sluší. Takže jo, chlapa, jako je on, bych rozhodně brala!

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Jágrová, neteř Jaromíra Jágra: Jardovi jsem holky rozmlouvala! Ale Kopřivová se mi líbí! Thomas Kruchina, Jan Jedlička

Fotogalerie
18 fotografií