Její nejen umělecký, ale především životní partner, kolumbijský artista Diego, nezaváhal ani na chvíli, nehleděl na to, že je v několikametrové výšce nad zemí, a okamžitě se vrhl za svou láskou, s níž má pětiletého synka Sebastiana.

Andrea a Diego byli zavěšeni asi v osmi metrech. Diego byl namotaný na dlouhé modré šále a Andreu držel za ruku. Když se přetáčela, chytil ji za předloktí, ale její ruka se mu vysmýkla a Andrea spadla,“ popsal událost pro slovenská média šéf Berousek cirkusu Sultán Erik Berousek (31). Podle jeho slov došlo k podobné nehodě v jejich cirkusu poprvé.  Šokovaní diváci jen přihlíželi, jak Diego sám riskuje svůj život.

Natáhl se po ní, chtěl ji zachytit, ale sám se vyvlékl a padal za ní. Byla to obrovská rána a šok. Ztichla hudba, všichni jsme se seběhli do manéže. Dali jsme jim první pomoc, pak pro ně přijely dvě sanitky. Představení jsme předčasně ukončili,“ dodal Berousek.

Ačkoli Andrein pád byl nehoda a Diegovo seskočení následná reakce, skončila mladá maminka naštěstí jen se zlomeným nosem a otřesem mozku. To Diego je na tom hůř. „Má zlomenou ruku a čeká ho operace. Na několika místech má poškozenou páteř. Má obrovské bolesti,“ řekla Novému Času artistka Andrea, která s Diegem společně vystupuje už pět let, ale akrobacii se věnuje celý život.

„Ve výšce vystupuju od svých patnácti, tedy už 14 let. Je to nebezpečné, ale pokud si dáváte pozor, nehody se nestávají. Chybička se vloudila,“ řekla o tragédii Andrea. „Kdyby mě nechtěl zachránit, nespadl by,“ uzavírá Andrea. Podle neurologů naštěstí Diegovi ochrnutí ani žádné trvalé následky nehrozí. Andrea doufá, že brzy spolu budou opět vystupovat.

Fotogalerie
8 fotografií