O rozvodu prý nemůže být řeči, na tom se pár, který uzavřel manželství před 33 lety, shodl.

"Je nám známo, že náš život, jako osob pohybujících se v mediálně exponovaném světě, je pro veřejnost zajímavý a že musíme vzít v úvahu, že bude i určitým způsobem zveřejňován. To ano, ale s potřebnou mírou kultivovanosti a objektivity zveřejňovaných informací," píší v úvodu manželé Slováčkovi.

"Ano, došlo mezi námi po 33letém manželství k určitým názorovým změnám, které týkají výlučně okruhu lidí a přátel pohybujících se v našem blízkém okolí. Tak jako většina lidí nejsme ani my bez chyb, ale co jsme vždy oba upřednostňovali, byla rodina a péče o ni. Dnes v našem zralém věku můžeme s uspokojením konstatovat, že jsou všichni rodinní příslušníci již zajištění, je respektován osobní život každého z nich a stejným způsobem pohlížíme i na své manželství my dva,"píší dále v prohlášení.

Video
Video se připravuje ...

Výčitky milenců, hádka a útěk: Drsná scéna Patrasové a Slováčka před kamerou Blesku! Markéta Reinischová, Tomáš Sovinský

„Prvotní úvahy o formálním ukončení manželství jsme shodně odmítli, ale vzhledem k našemu oboustranně respektovanému dlouholetému vztahu jsme připustili možnost určité formy tolerance ke svým osobním životům, zájmům a výběru osob, s nimiž se hodláme nadále stýkat,“ praví se mimo jiné v jejich prohlášení.

„I když každý z nás cítí potřebu své momentální osobní životní realizace jinak, nemění to nic na trvajícím manželství, společném majetku, na řešení společných rodinných záležitostí a na vzájemném respektu a pochopení jeden k druhému,“ říkají shodně manželé Slováčkovi.

"Žádáme, aby toto naše společné prohlášení bylo považováno za konečné stanovisko ke všem dosud zveřejňovaným a možná i v budoucnu komentovaným událostem v naší rodině, mezi námi dvěma a mezi lidmi, s nimiž se stýkáme a trávíme čas. Nadále se již nehodláme k situaci a vztahům v naší rodině jakkoli vyjadřovat a žádáme média, aby toto naše rozhodnutí plně respektovala. Nikdo z nás neodmítne rozhovor či relaci, pokud se bude jednat o solidní a standardní přístup ke zveřejňovaným informacím. Tomu bude odpovídat i náš přístup k médiím a k informacím určeným veřejnosti," dodávají v závěru manželé.

Fotogalerie
29 fotografií