Paní Troškovou převezli do nemocnice s celkovou dehydratací organismu. V jejím věku už to není žádná legrace, a tak si ji tam lékaři raději nějakou dobu nechali. „Je tam už přes měsíc! Mám o ni velký strach. Dávají ji dohromady různými kapačkami a umělou výživou,“ svěřil se pro Aha! režisér, který už v roce 2011 přišel o tatínka Václava (†80), kterého známe coby otce Konopníka z trilogie Slunce, seno.

Troška proto neváhal a péči o ženu, která mu dala život, obětoval vše. „Zrušil jsem teď všechny aktivity, a dokonce i natáčení nové pohádky. Chci se nemocné mamince naplno věnovat,“ uvedl s tím, že se mu teď značně promění letní režim.

Obvykle totiž během prázdnin natáčí. „Teď to bude jiné. Žádná práce. Snad porostou houby, moje vášeň, budu se chodit koupat dolů k Volyňce, courat po lesích, číst si krásné knížky. Prostě jako důchodce,“ snažil se i v těžkých chvílích vtipkovat.

Mistra komedií i pohádek trochu mrzí, že se v srpnu z některých povinností omluvit nemůže. Jeho nová rodinná komedie s názvem Strašidla si totiž odbude premiéru, na níž už režisér přislíbil účast. „Na premiéry budu ale jezdit od maminky a hned se za ní zase budu vracet,“ prozradil deníku Aha! Troška.

Podívejte se na ukázku z nejnovějšího Troškova snímku Strašidla:

Video
Video se připravuje ...

Režisér přichází s novým komediálním dobrodružstvím. Falcon

Fotogalerie
12 fotografií