Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Utajený dokument o dědictví po Svobodovi (†68): Porcovali 60 milionů! Kdo si odnesl nejvíc?

/
  • Po devíti letech zveřejněn tajný dokument ohledně dědictví po Karlu Svobodovi (†68). Kolik si kdo odnesl?
    6. června 2016 ● 16:28

    Přes 500 položek starožitností, zařízení domácnosti, a dokonce i vrtačky a šroubováky musela ocenit notářka. Celkem osm bankovních účtů se také sčítalo, aby se uzavřelo dědictví po Karlu Svobodovi (†68).

  • 1.

    Dědictví bylo větší, než se říkalo

    Teprve ale až po devíti letech od skladatelovy sebevraždy spatřil světlo světa tajný dokument z dědického řízení. Když se rok a půl po skladatelově smrti mluvilo o 50 milionech, které si měli rozdělit Vendula Svobodová (44), její syn Jakub (10) a Karlovy děti Petr (35) a Jana (45) z prvního manželství, nikdo se k tomu nechtěl vyjadřovat.

    Notářský zápis, který má Blesk k dispozici, ale odhalil úplně vše! I to, že celková suma byla o 9 milionů vyšší. „Dědictví proběhlo dohodou, bez sporů zásadního charakteru,“ řekl Blesku před osmi roky Vendulin poradce Miroslav Svoboda.

    2574076:full:true:true

  • 2.

    Co ukrývalo 8 bankovních účtů

    Nejjednodušší bylo spočítat a rozdělit hotovost. Svoboda měl celkem osm účtů a částka, která na nich zůstala, byla 8 290 070 Kč. Když se k ní přičetly přeplatky u zdravotní pojišťovny, hotovost ze soukromého trezoru (47 tisíc) a peníze za prodej jeho auta, které činily 650 000 Kč, celková suma se vyšplhala na 9 085 000 Kč.

    Dědictví Karla Svobody: Pár milionů na bankovních účtech
    Autor: Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams

  • 3.

    Vendula: Karel uměl vydělat, ale i utrácet

    Na skladatele Svobodova formátu je to překvapivě málo… Vendulu to ale zřejmě jako jedinou nepřekvapilo. „Karel uměl vydělat spoustu peněz, ale taky je uměl velice rychle roztočit. Bohužel to byly kolikrát věci, kvůli kterým jsem brečela, pila a v noci nespala,“ svěřila před lety Blesku.

    Vendula Pizingerová (dříve Svobodová)
    Autor: Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams

    VŠE O KARLU SVOBODOVI A JEHO SEBEVRAŽDĚ NA BLESK.CZ>>> ČTĚTE ZDE!

  • 4.

    Stovky položek notáře vyčerpaly

    Nejvíce času zabralo notářům ohodnotit veškeré vybavení nemovitostí, které Svoboda vlastnil. Šlo o podrobný soupis více než 500 položek v částkách od 10 korun až po 1,6 milionu, takže dědictví bylo uzavřeno až rok a půl od skladatelovy smrti. Aby bylo vše podle zákona, v dědické dohodě musely být všechny předměty rozepsány na jednotlivé dědice.

    Dědictví Karla Svobody: Nejdražší movité věci z domů po skladateli
    Autor: Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams

    Dědictví Karla Svobody: Nejlevnější movité věci z domů po skladateli
    Autor: Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams

  • 5.

    Vendula si odnesla nejméně

    Po přičtení rozdělení akcií ze Svobodových firem se tak konečně dospělo k celkovým částkám. A protože vdova byla hodně velkorysá a nechtěla se dohadovat, nakonec dostala nejmenší částku 12,6 milionu korun. A to se vzdala i vily v Jevanech, kterou získaly skladatelovy děti z prvního manželství.

    Dědictví Karla Svobody: Kdo si kolik odnesl?
    Autor: Foto: D. Malík, P. Machan, archiv Blesku a reprofoto Svoboda & Williams

  • 6.

    Posmrtné peníze

    Podle informací z Ochranného svazu autorského Karel Svoboda dostával ročně přibližně šest až osm milionů korun. Další milionové částky přicházely každý rok na jeho účet třeba za Včelku Máju z Německa. A podobné je to i s jeho dalšími hity a muzikály. Nejvíc ze všech ale nakonec zinkasuje syn Petr, který v současné době prodává vilu v Jevanech, ze které vyplatil sestru, za 75 milionů korun.

    Syn skladatele Karla Svobody Petr
    Autor: Ladislav Křivan

    VŠE O VENDULE SVOBODOVÉ (PIZINGEROVÉ) NAJDETE>>>ZDE 

    Fotogalerie
    26 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 21

gabriella: ten sa k.rví aj na druhom svete spolu s bartošovou a mukom a sväticou máriou normálna že hrôza čítala som o takých zjavoch

(08. 06. 2016 19:06)

joudajoudovy: nevim co smucler zrestituoval, ale o smuclerce se vedelo, ze jeji komunisticko-papalassky otec ma velke majetky, a kdyz se rozvedla a zila se smuclerem, mladsim chudym studentikem, jeji rodina byla proti. po sametu liba mela rychly start - prachy i kontakty otce. neni tajemstvim, ze ve vaskove demokracii, na startu za jeste vetsim bohatstvim, stali stare struktury a vekslaci. tez se vedelo, ze nejhorsim zubarem v praze je smucler, ktery slouzil na pohotovosti ve vladislavove ulici a pacient vytrpel dalsi bolesti, nez aby se jim nechal osetrit.

(07. 06. 2016 06:04)

majojo: Moment, jenže to restituoval Šmucler, Šmucka mu do určité doby jen marně konkurovala, ovšem pak se přežrala, koupila vilu na Barrandově a začala bejt za hvězdu.

(06. 06. 2016 18:57)

majojo: Bulváři, jděte už s touhle, po Svobodově smrti bezvýznamnou, rodinkou do pihele tmavýho. To, že si můžou melouny přehazovat vidlema, z nich kvalitní lidi neudělá. A mimochodem, ani z jejich dětí. To by musely mít jiný rodiče.

(06. 06. 2016 18:55)

ellenic: Sestru Janu Petr Svoboda vyplatil a co bratr Jakub, toho nevyplatí ? Škoda, že byla Vendula tak velkorysá, nevlastnímu synkovi tak spadne do klína hodně milionků, na které se vůbec nenadřel .

(06. 06. 2016 18:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy