Helena Houdová byla hostem sobotního Raw Festu na ostrově Štvanice v Praze a měla k tomu vážný důvod. „Už nechodím módní přehlídky ani moc nefotím, protože nemohu některé kampaně podporovat. Většina z nich není šetrná k lidem a přírodě. Proto podporuji Raw Fest, je to moje srdeční záležitost,“ vysvětlila Blesk.cz modelka.

Jenže právě raw food neboli syrová strava jí málem stála život. Sotva se jí po rozvodu s manželem začala věnovat, skončila na kapačkách v nemocnici.

„Nikdy jsem nenásledovala svoji duši, dělala jsem s ní kompromisy. Vždy jsem dávala ostatní lidi na první místo, dbala jsem na to, co si budou myslet, a nejdůležitější pro mě byli ti, které jsem milovala, a já jsem stála na druhém místě. A moje duše mi dala jasně najevo, že buď ji začnu poslouchat, nebo umřu. Už jsem neměla na výběr, opravdu to přišlo formou velmi silného traumatu,“ šokovala Houdová.

Nejhorší chvíle svého života prožívala v době, kdy se rozcházela se svým manželem Omarem Amanatem. Přišlo to na mě asi půl roku poté, co se to trauma otevřelo. Musela jsem se dát na první místo a začít sebe milovat,“ dodala.

Začala na sobě pracovat pomocí metody Ruš, která je metodou vědomé a logické práce s lidským podvědomím a pomáhá lidem zbavit se všech potíží, ať už psychických, nebo fyzických.

Po traumatu, které prožila, se vrátila k veganství. Postupně se ale dostává zpět k syrové stravě, ke které vede i své tři děti.

Fotogalerie
13 fotografií