„Řvu jak tur. Je to nezdravé tohle zpívání a nedá se to prostě udělat tak, aby z toho nebolel krk,“ nevěděl si herec a zpěvák rady, když se snažil dostat do kůže legendární zpěvačky, která se stala symbolem hnutí hippies.

„Ona má hlas strašně vysoko. Dal jsem si to o tón dolů, a stejně je to dost vysoko,“ řekl zpěvák moderátorovi Ondřeji Sokolovi (44) krátce před svým vystoupením.

Bezradný Kraus se dokonce pokoušel získat nějakou radu, jak legendární chraplák Janis Joplin správně napodobit, od svých pěveckých kolegyň. „Ptal jsem se několika zpěvaček, které ji zpívaly, jak na to. Řekly mi, že si na tom akorát vyřvaly hlasivky. No a já taky,“ tvrdí David.

Náročné písně americké legendy Janis Joplin, která zemřela v 27 letech po předávkování drogami, mají ve svém repertoáru např. zpěvačky Věra Špinarová (64), Anna K. (51) či vítězka SuperStar 2013 Sabina Křováková (24).

Během tréninků prý byl David permanentně ve stresu. „Takže jsem teď tři dny byl doma v hrůze. Dokonce jsem bral léky, aby se mi hlasivky vrátily,“ přiznává zničený zpěvák.

Fotogalerie
6 fotografií