„Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl. On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ uvedl hned na začátek rozhovoru pro časopis Blesk zdraví Jiří Bartoška.

Také se svěřil s tím, jak zjistil, že je nemocný. „Nebylo mi dobře, tak jsem šel na vyšetření, kde udělali rentgen a našli, moji rádcové, našli... Byla to klika, nejsem z těch, co o zdraví přehnaně dbají, spíš naopak. Všechno bylo naštěstí ve stadiu, kdy se s tím ještě dalo něco dělat,“ vysvětlil.

Herec si zkrátka z nemoci nesedl na zadek a to bylo zřejmě jenom dobře. Ani teď po vyléčení se v jeho životě nic moc nezměnilo. „Někteří říkají, že si začali víc vážit života a děkují za každé nové ráno. Tyhle pocity já nemám. Mně se zdá pořád všechno stejné, jen jsem musel něco omezit, to bych ovšem zřejmě udělal vzhledem k věku i sám. Buďto dřív, nebo později,“ dodal.

Jiří Bartoška trpěl rakovinou mízních uzlin, stejně jako zpěvák Karel Gott. Po vyléčení se herec objevoval na veřejnosti, i když neměl žádné vlasy. V současné době už zase vypadá jako dřív, raduje se ze skvělého filmu Teorie tygra, který po nemoci natočil, a chystá další ročník Filmového festivalu v Karlových Varech.

CELÝ ROZHOVOR S JIŘÍM BARTOŠKOU ČTĚTE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
9 fotografií