Petr Muk zemřel v květnu 2010 ve věku 45 let a právě dnes je tomu šest let. Policie tehdy bez bližších podrobností oznámila, že jeho smrt byla nešťastná událost. Příčinu úmrtí hudebníka, který se léčil s těžkými depresemi, nesdělila ani rodina. Spekulovalo se, že mu srdce zastavil koktejl léků a alkoholu, mluvilo se také o tom, že se v opilosti zadusil vlastními zvratky. Jak to ale bylo doopravdy, se dodnes neví.

Zpěvák, který často hrál v nejrůznějších muzikálech, pocházel z Českého Krumlova. V Českých Budějovicích absolvoval stavební průmyslovku. Od 15 let hrál na kytaru a od roku 1985 působil v kapele Oceán. Kapela se v socialistickém Československu stala senzací a v jistém smyslu nahrazovala domácím fandům Depeche Mode, Camouflage a The Cure dohromady. Oceán dokonce absolvoval 27 koncertů ve Velké Británii a Irsku jako předskokan dua Erasure.

Mukův romantický hlas léta přiváděl do varu fanynky a stal se nezaměnitelnou součástí tuzemské populární hudby. Zpíval také hodně v muzikálech - např. Rusalka, Johanka z Arku, Galileo či Golem. Stal se i stříbrným a bronzovým Českým slavíkem. 

Na jeho úmrtí vzpomínají také fanoušci na sociálních sítích. "Škoda, letí to... často si pouštím jeho písničky. Petr byl bezpochyby zajímavý a krásný muž, křehká a vnímavá duše," napsala jedna z jeho fanynek jako vzpomínku na výjimečného umělce.

Fotogalerie
5 fotografií