„To si velice dobře pamatuji. Bylo to 3. května 1996, kdy jsem měla normální večerní službu a byl mi na vysílací pracoviště doručen text, který byl urážlivý pro tehdejší hlavu Slovenské republiky Michala Kováče. Měla jsem prezidenta zhanobit. Jeho práci, všechno, co udělal, jak pracoval. Bylo to zmanipulované a načasované. Já jsem si jednoduše řekla, že tenhle text nepřečtu,“ zavzpomínala oblíbená hlasatelka Ada Straková.

„Já si řekla, že i za cenu, že to bude moje poslední služba, to neřeknu. Nemýlila jsem se, byla to moje poslední služba. Dva týdny ještě uvažovali o tom, jestli mě vyhodí, nebo mi dají disciplinární trest, protože jsem 26 let odváděla kvalitní služby na obrazovce,“ pokračovala.

„Tehdejší vedení se odhodlalo a 22. května 1996 mi přišla oficiální výpověď pro vážné porušení pracovní disciplíny. Dodnes jsi nejsem vědoma, že bych ji porušila. Já se ale dnes můžu podívat s klidem do zrcadla a všichni ti, kteří mě tenkrát vyhodili, jsou na smetišti dějin. Já v povědomí lidí stále funguji. Takže jsem na sebe hrdá,“ dodala hlasatelka v rozhovoru pro iDnes.

Straková i po letech a nepříjemné zkušenosti na televizi nezanevřela. A objevuje se stále na slovenských obrazovkách. Navíc ji práce stále naplňuje a neplánuje s ní končit.

Fotogalerie
3 fotografie