Hnusná nemoc si nejdříve vybrala Jiřího Bartošku. V listopadu 2014 mu lékaři našli rakovinu mízních uzlin v mezihrudí. Musel podstoupit léčbu pomocí chemoterapie a ozařování. Vypadaly mu vlasy, přišel o plnovous.

Už v březnu 2015 byl zdravotní stav Jiřího Bartošky mnohem lepší a začaly mu růst vlasy a vousy. Kouřit ale nepřestal. Jen vražedný počet cigaret, které přes den běžně vykouřil, omezil.

Dnes už zase hraje, má za sebou hlavní roli ve filmu Teorie tygra a plné ruce práce s přípravou letního festivalu v Karlových Varech. Po prodělané rakovině přestal nosit polodlouhé vlasy a drží se krátkého sestřihu. Typického plnovousu se ale nevzdal.   

Karel Gott

Zlatý slavík onemocněl rakovinou mízních uzlin koncem října 2015. Okamžitě byl hospitalizován a po celou dobu léčby byl pod přísným lékařským drobnohledem. Prodělal šest cyklů chemoterapie, během nichž se částečně zotavoval i doma, kde o něj pečovala manželka Ivana Gottová.

V březnu 2016 Gott rakovinu porazil, ale stále ještě zůstával v pohodlí domova. Rakovina mu vzala vlasy, ale i několik kilogramů. Pohublý Gott v současnosti nosí klobouky, pod kterými skrýval holou hlavu.

Na oslavě narozenin Jiřiny Bohdalové klobouk ale sundal a pochlubil se nově narostlými šedými vlasy. Sice to je zatím jen ježek, ale i tak Gottovi sluší. Stejně jako Bartoška si zpěvák nechal narůst strniště vousů, což nikdy nenosil. Rakovina ho sice změnila k nepoznání, ale elegánem zůstává pořád.

Fotogalerie
33 fotografií