K nehodě došlo ve středu hodinu po půlnoci na silnici první třídy číslo tři, tedy na hlavním silničním tahu z Prahy na Tábor. Po průjezdu ostrou zatáčkou u Olbramovic se Martin Horváth (†33) ve svém černém golfu srazil s rakouským náklaďákem. Ten po nárazu sjel ze silnice a převrátil se. Jde o místo, kde jsou nehody časté, protože řidiče překvapí nečekané "esíčko" na jinak poměrně rovné silnici. Neblaze proslulý úsek nedaleko známého Čapího hnízda dělá velký problém zejména těm, kteří jím jedou poprvé, a také těm, kteří v noci spoléhají na slabý provoz a jedou rychle.

Z fotografií z nehody je patrné, že Horváthovo auto bylo na straně řidiče zcela zdemolované. Zpěvákův bratr tak neměl šanci přežít. "Řidič osobního vozidla utrpěl při dopravní nehodě zranění, kterým na místě podlehl. V dodávce cestovali dva muži, kteří vyvázli s lehkým zraněním," potvrdila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Zpěvák je ze ztráty milovaného bratra zničený. "Dnes při autonehodě zemřel Vlastův mladší bratr Martin. Vlasta je zdravý a v pořádku, tedy v pořádku, jak se to vezme, byl to přece jeho mladší bratr," řekl ve čtvrtek Blesku zpěvákův manažer Jan Pulkert.

Martin byl nejmladší ze čtveřice bratrů Horváthových. Všichni k sobě měli velmi blízko a od dětství je spojovala láska k muzice. U Martina sice nakonec zvítězil fotbal, ve kterém to dotáhl až do kádru Příbrami nebo Bohemians 1905, v posledních letech ale působil i ve Vlastově kapele jako bubeník.

"Ve 33 letech zemřel Martin Horváth, který Bohemce pomáhal povstat z popela. Za Bohemku v její první sezoně po znovuzrození nastoupil k 11. zápasům a dal dva góly," stojí na facebookové stránce Bohemians 1905 hned vedle vyjádření soustrasti rodině.

"Horvi, sbohem a díky za všechno," objevila se zpráva na stránkách fotbalového klubu SK Ďáblice, kde v posledních letech trénoval mládež.

Video
Video se připravuje ...

Smrtelná nehoda bratra Vlasty Horvátha Aktu.cz

Fotogalerie
18 fotografií