Svého otce si Vladimír Čech moc neužil. A po rozvodu rodičů ztratil moderátor se svým tátou veškerý kontakt. "Táta se o něj po rozvodu vůbec nestaral. Jako kdyby Vladimír nebyl. Tím mě nejvíc zklamal. Vladimír to snášel dost těžce," přiznala až včera Vladimírova matka Heda Čechová v pořadu ČT 13. komnata.

Proč se s manželem rozvedla, řekla Vladimírovi až v posledních chvílích jeho života. „Až na jeho smrtelné posteli jsem mu řekla, proč jsme se s otcem rozvedli. V nemocnici jsem mu říkala, jaký byl báječný děťátko, roztomilý, hezký, hodný a on se na mě podíval a říkal: Až do rozvodu!“ zavzpomínala na nejtěžší chvíle svého života Čechová se slzami v očích. „Já jsem mu totiž celých těch padesát let neřekla, proč jsem jeho tátu opustila,“ dodala.

Jeho tátu opustila, protože mu návštěvy restaurací a hospod začaly být milejší než jeho rodina. "Nechtěla jsem, aby byl Vladimír svědkem různých nálad a příhod, takže jsem z toho manželství odešla, i když jsem toho muže měla pořád ráda. Ale zjistila jsem, že to nejde," svěřila se v bolestné zpovědi.

Hada Čechová nikdy nezapomene na slova, která jí Vladimír před svým posledním vydechnutím řekl. "Zůstali jsme na pokoji na chvíli sami. Já se na něj dívala, vzala ho za ruku a on najednou říkal: Mami, já tě mám hrozně rád... Vždycky jsem klidná, ale když si na to vzpomenu, tak je to zlý," rozplakala se matka, která měla ke svému synovi obrovské pouto. Lékaři jí totiž řekli, že nebude mít nikdy děti, a proto když se moderátor narodil, brala to jako zázrak proti přírodě.

Vladimír Čech zemřel 22. března 2013, kdy podlehl rakovině zvané Lynchův syndrom. Jde o zákeřnou nemoc, která se projevuje mnohačetnými zhoubnými nádory.

Fotogalerie
17 fotografií